Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Antalya mutfağına özel bir tarif

Antalya mutfağına özel bir tarif
 

Antalya mutfağına girince çıkmak, pek de kolay değildir. Bu mutfakta, çorbadan, tatlıya, zeytinyağlı yemekten, mezeye kadar pek çok çeşit bulmak mümkündür. Eğer mutfakla ve yemekle aramız iyiyse bu zaman içinde hobi haline bile gelebilir.

İşte Antalya Mutfağı'nda başlangıçta beni şaşırtan, sonradan yapını öğrendiğim, her Antalyalı hanımın hatta beylerin bile yapabildiği bir mezeden söz etmek istiyorum.

Hibeş...

Antalya’ya özel bu güzel mezenin yapılışı için gerekli malzemeler:

Bir su bardağı tahin,
2 adet limonun suyu
6- 7 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe göre sayısı arttırılabilir)
2-3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2-3 çay kaşığı kimyon
2-3 çay kaşığı toz karabiber
2-3 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

YAPILIŞI :

Tahinin tamamını derince bir kaba koyalım.
Tüm baharatları ve tuzu ekleyelim.

Şimdi buraya dikkat !!!
Önce limon suyunun yarısını ekleyelim ve tahta kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Hibeş koyu bir hal alınca da ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım
Böylelikle hardala benzer bir kıvam elde edeceğiz.

Damak zevkimize göre tüm baharatları, sarmısak ve limonu daha fazla ekleyebiliriz.
Önemli olan tahini inceltebilmek.

Fazla limon kullanınca ekşi bir tat olabiliyor. Limonla suyu dengelemek gerekli.

Yine damak zevkine göre saydığımız malzemelere 2 çorba kaşığı salça ekleyerek hibeşi salçalı da yapabiliriz.

Özellikle kış aylarında tüketilmesi uygun bir meze, tahinin yağlı olması yazın bu mezenin ağır kaçmasına neden olabiliyor.

Havalar fazla ısınmadan denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun:)

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..