Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Anzaklar'ın aymaz torunlarına!

Anzaklar'ın aymaz torunlarına!
 

Avustralya'da dikilen "Asuri Soykırım Anıtı"-resim: austurkiye.com


Baharın müjdecisi gelinciklerin şehitlerimizi yad edercesine açtığı her yılın Nisan ayında, dedelerinizi anmak için Gelibolu yarımadamızı ziyaret ediyorsunuz. Sizi içtenlikle karşılayan Yiğit Düşmanlarınızın torunları; dedeleri gibi vatanseverlik, mertlik, vefa duygularınızı tazeleyip, güçlendiriyor. 

 

Savaş, milletlerin arasını açar, düşmanlık tohumları eker. Davet etmeden yurdumuza saldıran dedeleriniz, başta İngilizlerden ayırdedilmedi. Savaş geliştikçe uzak diyarlardan gelen dedelerinizle dedelerimiz arasında farklı duygular gelişti, dostane sayılan muameleler başladı. 

 

Atatürkümüz, uzak diyarlarda çocuklarını kaybeden büyükannelerinize teselli mesajları yayınladı, çocuklarının bağrımızda kardeşçe korunacağını duyurdu. 

 

Aradan yıllar geçti, yeni bir şey keşfetmiş gibi Gelibolu’muzu her yıl ziyaret etmeye başladınız. Size içten kucak açtık, sempatiyle baktık. Bazıları, ard niyetle geldiğinizi; dedelerinizin yattığı yurdumuzu, kendi vatanınız saydığını, şehit kanıyla kutsanmış Gelibolu yarımadası üzerinde hak iddia edeceğinizi söylese de, aldırmadık. Size hep dostluk gösterdik. 

 

Geçen yıl bu dostluğu sarsacak, bizi çok üzecek bir şey yaptınız. Ulusumuza, sizi hiç ama hiç ilgilendirmeyen bir konuda iftira attınız… Avustralya’daki Türklerin, Dışişleri Bakanlığımızın bütün çabalarına rağmen ne idüğü belirsiz birkaç kişinin iftiralarına çanak tutup, Asuri Soykırım anıtını diktiniz. 

 

Yazarı olduğum Austurkiye gazetesinde olayın gelişimi şöyle anlatılıyor: 

 

“Avustralya´da Fairfield Belediyesi tarafından 15 Aralık 2009 tarihinde Bonnyrigg Parkında sözde Asuri soykırımı anıtı dikilmesi kararı alınmasının ardından yapımına başlanan anıtın açılışının 7 Ağustos 2010 Cumartesi günü gerçekleştirileceği öğrenildi. 

Türkiye´nin Sidney Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada Asuri Evrensel İttifakı adı verilen kuruluş tarafından düzenlenecek açılış töreninin, Türkiye´yi karalayıcı belgesel gösterimi gibi etkinliklerle desteklenerek tam bir Türkiye karşıtı faaliyete dönüştürüleceği, anılan örgütün açıklamalarından anlaşıldığı vurgulandı. 

Türkiye´nin Sidney Başkonsolosluğu´nun yaptığı açıklamada “Hiçbir tarihsel temele dayanmayan ve Avustralya’da uyum içinde yaşayan etnik topluluklar arasında ayrımcılık ve husumet yaratmaya hizmet edebilecek söz konusu anıt açılışının, mükemmel düzeydeki Türkiye – Avustralya ilişkilerinin doğasına da ters düşeceği açıktır” cümlesine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca anıtın inşasının yapıldığı Fairfield Belediyesi´ne isteyenlerin Türklere yönelik atılan iftiraların asılsız olduğunu belirtecek tepkinin verilmesi gerektiği duyuruldu. 

Fairfield Belediyesinin temas bilgileri:
E-mail: mail@fairfieldcity.nsw.gov.au
Tel: 02/9725 0222

Haber:Muzaffer ÖZÇELİK
http://austurkiye.com/haber-883-BU-HAFTA-AciYORLAR!.html
 

Bu konuda alnımız ak… Kanıt nerede? O iftirayı atanların bölücü olduğu biliniyor, ama siz girişimlerimize aldırmadınız. Gelibolu’da “Aborjin Soykırım Anıtı” açsak, -ki onlara soykırım uyguladığınız kesin- hoşunuza gider mi? Anzak dedeleriniz bu yaptığınızı görse, başlarında General Sir William Birdwood, gazeteci Keith Murdock olmak üzere sizi kovalarlardı… 

 

Dostluk ard niyetlere dayanmaz. Size bakış açım değişti, saygım yok oldu. Olayı duyan vatandaşlarımın da eskisi gibi içtenlikle “hoş geldiniz!” diyeceğini sanmıyorum. Yazıklar olsun sizi yöneten aymazlara… Umarım dedelerinizin ruhu rüyanıza girip, sizi azarlar. Yöneticilerin aymaz, küstah tavrını o sayede düzeltebilirsiniz. Yanlışı düzeltmenizi bekliyoruz… 

 

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..