- Kategori
- Yöresel Yemekler
Arnavut böreği
Arnavut böreği benim çocukluğumun anılarında kalan bir tad. Hani bazen anlat bakalım dendiği zaman insanın dili nasıl tutulur, işte şimdi öyle bir andayım. Baştan alayım, Arnavut böreği şöyle hazırlanır. Tepsinizin alacağı kadar yufka tek tek açılır, mevsimine göre iç hazırlanır.
Yaz ayındaysa beyaz peynir, lor, tuz, maydanoz ve kırmızıbiber başta olmak üzere bir harç hazırlanır. Kış ise kıymalı, soğanlı, salçalı bir harç işinizi görür. Yufkalar araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Yufkaların sayının yarısı tepsiye dizilince harç yayılır. Sonra yine aynı işlem devam eder son yufka konunca üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülür. Fırına sürmeden baklava dilimi gibi düzgün kesilir. Üstü kızarana kadar pişirilir. Bu böreği tandır fırınında yapmanızı öneririm. Piştikten sonra afiyetle tüketin ve Arnavut anaların eşlerini, çocuklarını, misafirlerini nasıl bir tatla doyurduklarını hissedin. Bu böreği bize dayıkonun hanımı yapardı biz de afiyetle yerdik. Şimdi sıra sizde...