Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1944
 

Arnavut böreği

Arnavut böreği benim çocukluğumun anılarında kalan bir tad. Hani bazen anlat bakalım dendiği zaman insanın dili nasıl tutulur, işte şimdi öyle bir andayım. Baştan alayım, Arnavut böreği şöyle hazırlanır. Tepsinizin alacağı kadar yufka tek tek açılır, mevsimine göre iç hazırlanır.

Yaz ayındaysa beyaz peynir, lor, tuz, maydanoz ve kırmızıbiber başta olmak üzere bir harç hazırlanır. Kış ise kıymalı, soğanlı, salçalı bir harç işinizi görür. Yufkalar araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Yufkaların sayının yarısı tepsiye dizilince harç yayılır. Sonra yine aynı işlem devam eder son yufka konunca üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülür. Fırına sürmeden baklava dilimi gibi düzgün kesilir. Üstü kızarana kadar pişirilir. Bu böreği tandır fırınında yapmanızı öneririm. Piştikten sonra afiyetle tüketin ve Arnavut anaların eşlerini, çocuklarını, misafirlerini nasıl bir tatla doyurduklarını hissedin. Bu böreği bize dayıkonun hanımı yapardı biz de afiyetle yerdik. Şimdi sıra sizde...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Sn. Yıldırmış, Yazdığınız yazı ile anacığımı birkez daha rahmetle yadettim. Meşhur Arnavut böreklerinin çeşitlerinden birkaçını da ben yazayım istedim. Akciğerli, fasulyalı, işkembeli, Kabaklı ve yoğurtlu. Öyle güzel yapardı ki anacığım. Hiç unutmam askerdeyken Amasya'ya otobüsle Kabaklı Börek yollamıştı. Onun lezzetini yalnız ben değil tüm koğuş arkadaşlarım hatırlar eminim. Saygılarımla,

Neşat TANJU 
 28.06.2007 15:39
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 240
Toplam mesaj
: 59
Ort. okunma sayısı
: 896
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster