Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Artık yeni birşey yapmanın zamanı geldi

Artık yeni birşey yapmanın zamanı geldi
 

ARTIK YENİ BİR ŞEY YAPMANIN ZAMANI GELDİ


Artık yeni bir şey söylemenin ötesinde yeni bir şeyler yapmalı. Gizeminden hiçbir şey kaybetmeyen değişim zaman ile birlikte akarak bizleri bu ana sürükledi. Şimdi bu zamanın değişimini okumalı ve gereğini yerine getirmeliyiz. Değişim zaten hep zaman içerisinde ve her konuda bizlere bu oyunu oynar. İnsanların sıkılmaması ve kendisini geliştirmesini ister. Sistemini oturta ve bundan bir dönem boyunca nemalananlar artık bu altın anahtarı kendi döneminde mağdur olan takıma bırakmak zorunda kalır. Sistemini zamana göre kuranlar birde bakarlar ki kurdukları sistem zamanın ötesinde kalmış. Biz bunları yarken zaman başka başka bilinmeyenlere akarak onları bilinen birer gerçek yapmaktadır. Gelişim zaman ile birlikte insanın ekranına yansımaktadır. Ekran akar durmaz. Siz sizi çok sevindiren filimi tekrar tekrar izler durursanız yeni vizyona giren filmleri izleymez ve bunları anlayamazsınız. Yeni filmleri anlayamazsanız da yeni düzene ve değişimin şartlarına uyamazsınız.

Bu manada bakıldığı zaman hayat insanlara gücü el değiştirme fırsatı sunmaktadır. Bazen batı, bazen doğu, bazen kuzey ve de bazen güney. Yoksa hayatın ne esprisi kalırdı. Batı buraya kadar getirdiği sanayi devrimini ve teknolojiyi bundan sonra ve bu raddeden sonra zamanın getirisi ile bize altın tepsiyle sunmak zorunda kalacak. Biz artık yeni bir sunum ile tarih sahnesine ve medeniyet sınavına çıkmak zorundayız. Rönesans ile başlayan batının aydınlanma, sanayileşme ve dünya liderliğine oynama gücü tükenmiştir. Bu dönem bu tiyatronun son sahnesinin oynandığı ve de perdenin çok yakında kapanacağı bir dönemdir. İnsanlık onurunun yüceltilmesi, yerle yeksan olmuş insanın yerden kaldırılarak güneşi görmesinin vakti gelmiştir. Bu boru sesleri o boru sesleridir. Bu anlamda artık yeni bir şey söylemenin ötesinde yeni bir şey yapmanın zamanı gelmiştir.

Yeni bir şey yeni bir sistematik gerektirir. Yeni bir şey eski mekanizmanın üstüne kurulamaz. Yeni bir şey herkesi mutlu ettiği oranda büyük olur ve herkesi mutlu ettiği sürece yaşama şansı bulur. Eski sistemin zihniyeti bitmedikçe yeni bir şey ne söylenebilinir nede yapılabilinir.

Tarihin dönüm noktaları vardır. Bu noktalarda duranlar tarihin onlara verdiği imkânlar ile yaşamlarını değiştirirler. Bu sadece tarih ile de olmaz. İnsanlar zamanın getirdiği imkân ve kabiliyetlere hazırlık yapmalılar. Yoksa zamanın getirileri yeryüzüne ayak basmadan bu toplumun üzerinden akar gider. Kim yatana bir dilim ekmek ve bir tas su vermiş. Zamanın getireceklerine inanan, onu iyi analiz ederek tahmin eden ve konuya hazırlık yapan geleceğini yönetir ve geleceğini kazanır. Hiçbir şey bilmiyorsan gökten gelecekler için elinde bir kap taşı.

 Hasan Hüseyin ESEN

19 Nisan 2011 Salı

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..