Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '20

 
Kategori
Deneme
 

Aşk, yaşam yalan mı?

Yaşam nedir, insan nedir, tüm dünyada ki insanlar dünyaya denenmek için gelmişlerdir. Doğup, büyüyecek, yaşayabildiği kadar yaşayacak, bu belki de yaşama kavuştuğu anda da olabilir ve yıldızlara karışacak, hiç yaşamamış gibi.
 
Hayat dediğin yaşamda bir boşluktur. O boşluğu doldurmak için gelirler insanlar. Hepsi de birer fanidir. Tüm yaşayan canlı varlıklar, insanlar, tüm hayvanlar birer fanidir. Nefes alan her canlı ölümü tadacaktır demiştir, Allahımız.
 
İnsanlar bir hiçtir. O zaman bu hiçlikten niçin insanlar birbirlerini boğazlarlar. Bu öldürmeler, bu suikastler,bu terör olayları niçin. Niçin insan insanı öldürür, bu bir yaşam kavgası olamaz. 20.00 TL.sına insanı öldürür mü insanlar, değil 20.00 TL. isterse 20.000.000 milyon olsun. Bir insanın para için, bir diğer insanı öldüreceğini aklım, hafızam almıyor.
 
Türkiye'de olsun, dünyanın herhangi bir yerinde olsun, niçin öldürür insanlar insanları. Niçin bu savaşlar. Yaşam zaten çok zor ve kısa bir de bunu hükümetlerin, diktatörlükle, şeyhlikle, krallıkla, cumhuriyetle, başkanlıkla idare edildiğini varsayalım, nitekim tüm dünya bunlardan biriyle yönetilmektedir. Bu yönetenler tarafından idare edilen ülkelerin bazılarında niçin, insanlar kendi halkını yok etmeye çalışır. Kendi insanlarını öldürür, suikastler yapar. Hep başta, iktidar koltuğunda oturmak için mi? İktidarlar, hükümetler, krallıklar, zinde ve karanlık güçler, emir vererek niçin öldürür insanları, kendi halkı değil midir yoksa? O halklar olmazsa günün birinde kendisinin de yok olabileceğini niçin düşünmezler. Niçin kendilerinin de bir fani olduğunu düşünmezler.
 
Hayat boş, insanlar boş, yaşam boş, ancak yaşayabildiğin kadar yaşarsın. Verebildiğin kadar, alabildiğin kadar insanlara faydalı olmaya çalışıyorsan, bir karıncayı bile incitmemek için çaba harcıyorsan, tüm yaşamını insanlık için, insanların mutlu olması için çabalıyorsan, sen ölsen de, öldürülsen de yaşayan bir insansın, bıraktıklarınla, yaptıklarınla, yapıtlarınla insanlığınla.
 
Aşk, yaşam yalan mı?
 
Niçin yaşıyoruz hepsi yalansa. Aldığımız nefes, verdiğin nefesle uyuşmuyorsa, bir uyum sağlayamıyorsan, sağlayamıyorsa o zaman birliktelik olur mu, aşk yaşanır mı, yaşamın, yaşamımız zindan olmaz mı? Bir daha hayata gelmeyeceğiz, aynı suyla bir daha yıkanamayacağız, bu yaşta aşık olunur mu, insanlar severler mi bir daha, tadarlar mı aşkı ilk günün heyacanıyla, severler mi bir daha, aynı aşkı yaşayabilirler mi?
 
Aşk, yaşam yalan mı?
 
Gerçek olmasına gerçekte, ya da biz o gençlik çağlarımızda öyle zannediyorduk, seviyorduk, sevildiğimizi zannediyorduk. Bir gülüşüne, gözlerine aşık olmuşsundur, konuşmasına, giyinmesine bakarak, insan zannettik, aldandık, aldattık, aşık olduğumuzu zannettik. Hepsi de bir yalan, riyaydı! Aşk, yaşam yalan dı!
 
Toprağın, denizin gökle birleşmesidir, aşk ta sevgi de sevilmek te.
 
Toplam blog
: 161
: 379
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Matbaacıyım, şu anda malülen emekliyim. Askerden önce şiir denemelerim oldu. Bazı dergi ve gençlik ..