Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

A.Ş.K. final yaptı ve bitti! / Peki neden?

A.Ş.K. final yaptı ve bitti! / Peki neden?
 

Kanal D.in A.Ş.K. dizisi çok büyük ümitlerle, yeni sezonda başladı. Sessiz sedasız final yaptı ve bitti. Peki neden?

Gelin beraber şapkamızı masaya koyalım düşünelim. Nedenini sorgulayalım. Bu dizinin artıları neydi? Eksileri ne oldu?

Önce dilerseniz artılarını konuşalım.

Oyunculardan başlayalım: 

1.Hazal Kaya faktörü. Hazal Kaya dizi için çok büyük bir kozdu. Güzel ve oyun performansı son derece yüksek bir oyuncu. Geçmişte kendini kanıtlamış, Aşk-ı Memnu ve arkasından Adını Feriha Koydum dizisinde Çağatay Ulusoy ile olağanüstü bir başarı elde etmişti. Çok sevilmiş, canlandırdığı kapıcı kızı Feriha olarak milyonların kalbini kazanmış, yer etmiş, fanları oluşmuş bir yıldız. Bunu bilen Faruk Turgut, daha önce Aslıhan Gürbüz ile anlaşmıştı. Verdiği avansı yakarak, “Azra” karakteri için Hazal Kaya ile anlaştı. 

 

2.Deneyimli usta oyuncu, Nebahat Çehre de dizinin ağır toplarından biri olarak seçilmişti.  Bu da isabetli bir seçimdi. Aşk-ı Memnu ve Muhteşem Yüzyıl dizileriyle oyunculuğunun zirvesinde olan sanatçı. Aşk dizisinde iş kadını Neslihan Vural karakteri olarak diziye alınmıştır.

 

3.Aslı Tandoğan gözleri kadar yüz güzelliği ile dikkati çeken oyuncu, daha önce Behzat Ç, Zehirli Sarmaşık, Bir Zamanlar Osmanlı ve Leyla ile Mecnun dizilerinden tanıdığımız bir oyuncu, aşk dizisinde “Şebnem” karakteri olarak oynadı. 

 

4.Kaan Urgancıoğlu, daha önceleri, Dürüye’ in Güğümleri, Bir Ömür Yetmez, Leyla ile Mecnun ve Düşman kardeşler dizilerinden tanıdığınız sempatik ve yakışıklı oyuncu, Şebnem’in erkek kardeşi Can karakteri olarak diziye girmiştir. 

Dizinin mekanları, Ada çekimleri ve görüntüleri ve dizi müzikleri olumlu yönleri.

Gelelim olumsuz taraflarına:

1.Oyuncu seçiminde, Hazal Kaya’nın partneri olan “Kerem” karakterini canlandıran Hakan Kurtaş iyi bir seçim değildi. Bir kere Hazal ile kimyası tutmadı ya da uyum olmadı diyelim. Hakan Kurtaş iyi bir oyuncu olabilir. Bu dizide bu rolde, gerçekten olamadı. İzleyici onun yüzünde ve gözlerinde aşkı ve mutluluğu göremedi. Başlangıçta Hazal’ın partneri olarak Kaan seçilseydi daha isabetli olacağını düşünüyorum.

 

2.Konu seçimi; Konu izleyiciye çok ters geldi. Şöyle de diyebiliriz senaryo özgün değildi. Azra’ ın aşklarını kurtarmak için para bulma yöntemi, sevgilisinin aşkını satması çok yanlıştı. Seyirci konuda ve de karakterlerde tam aradıklarını bulamadı.

3.İlk yayına başlamadan gün seçimi yanlıştı. Çarşamba günü Muhteşem Yüzyıl gibi kendini kanıtlamış, sevilen dizi ile aynı saate koymak hataydı. Salı akşamına konabilirdi.

4.Yayın gününün değişmesi, Pazartesiye 2.i Part time alınması başka bir hataydı. Zaten Pazartesi akşamı son iki bölüm oynadı.

5.Ayrıca dizi ortasında, yönetmeni değiştirelim, senaryoyu değiştirelim çözümleri de olmadı.

6.İlgi çekmek içi konan öpüşme ve banyo sahneleri doğallıktan uzaktı.

7.Kanal D.in okuduklarıma göre bu diziyi pek desteklemedi, üvey evlat gözüyle baktığı yazıldı, çizildi. Sonradan başka yayıncı kuruluşa geçilse olur muydu? Hayır, olmazdı. Çünkü gidişat iyi değildi.

Öyle veya böyle dizi dün akşam erken final yaparak sona erdi. Azra ile Kerem başa döndüler. Her ikisi de zenginlik için güzel bir evlilik yaptılar. Kerem ağabeyini öldürerek katil oldu, hapse girdi.

Azra, kocası Can’la boşanma kararı aldı. Can’ın başlangıçta sorduğu sorunun cevabını verdi. Kerem neyin oluyor? Cevap: Kerem benim sevgilimdi, onun için girdim her şeye… Can, “Git buradan”.

Aza, Can’ı gerçekten sevmişti. Son sözler çok anlamlı; “Oyunlarla ve yalanlarla kurulan mutluluklar kağıttan kulelere benziyor. Bir üfleyişte yıkılıyorlar. Aşk, hak edenlerin, kalpler sevenlerin, dürüstlerin olsun, aşk cennetin diliydi, biz o dili kirlettik.”

Azra, gururunu ve onurunu kurtardı ama, başa döndü… 

 

Hazal Kaya, dilerim bu son yarım kalan dizin olsun. Yüzün hep gülsün, bahtın açık olsun. Unutma sevenlerin senin yanında ve arkanda.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..