Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk yazıları/Aşkta masumiyet arayan ölüme teslim olur

Aşk yazıları/Aşkta masumiyet arayan ölüme teslim olur
 

Konu senin kadının veya herhangi bir kadın konusudur. Aşk böyle bir ayrım yapar mı? Hayır; ama hayat yapıyor. O takdirde ya aşkı ya da hayatı seçeceksin. Hem hayat olsun hem de aşk dersen yaşadığın aşk da olmaz hayat da; ikisinden de birer gülücüğe idare edersin. Çünkü aşkın yaşandığı hayat başkadır.

Aşkta sınır olmaz, yasak olmaz, kural yoktur, ahlak, erdem yoktur. O zaman sen aşkı değil hayatı seçeceksin; beğendiğin birinin peşinden tazı gibi gideceksin. İdeal aşk hâşâ Tanrı’nın ilkelerine bile ters düşer; çünkü aşk her şeyden önce çırılçıplaktır. Bu nedenle yüzyıllardır aşk konusuna günah gibi bakılmıştır. İlahi nizamın ve toplum düzenlerinin benimsediği aşk aşk değildir. Seveceksin ama görmeyeceksin. Seveceksin ama elini tutmayacaksın. Başkasının nikâhlısını sevemezsin. Kendinden küçüğü/büyüğü sevemezsin. Birini seviyorsan onunla evlenmek zorundasın… E biz kimi seveceğiz, patlak gözlü kurbağayı mı?

Aşk sadece bir pınardır; sevenler bu pınardan su içer. Bunun başka bir şekli yönü yoktur. Yok kıskanırım, kimseye vermem, o bana ait, sadakat, erdem… Bunlar aşk sanarak kendinizi aldattığınız şeyler… Aşk ahlaksızdır, kuralı, dini, imanı olmaz. Ve bence ihtimal ki peygamberi de şeytandır. Belki cennet  taamı değil, cehennem ağusudur. Ve biz onu tatmak isteriz; çünkü yeryüzünde ondan daha hoş bir şey yoktur.

Siz masum(temiz, dokunulmamış) olabilirsiniz; ama aşk değil, zira dokunulmamış aşk ölüm demektir. Dünya işte sizin bu temiz aşklarınız yüzünden kan gölü. Ben yatakta cinayet işlendiğini hiç hatırlamıyorum; oysa pınar başları ölüm tepesi. Ya aşkta masumiyetten vazgeçeceksiniz ya da aşkı unutacaksınız. Aşk olsun, masum (dokunulmamış) olsun, benim olsun derseniz siz ya da karşınızdaki de kara toprağın oluyor.

Çünkü güzel gözlere, tatlı sözlere, ak gerdana âşık oluyorsunuz. Elin/oğlu kızı salak mı, o da bunlara âşık oluyor. Ve kavga başlıyor. Sahip olduklarınızı zorla tutuyorsunuz, baskıyla, döverek hatta öldürerek. Devlet yardımcınız, din, ahlak, töre yardımcınız. Bütün bunlarla sahip olduklarınızı bağlıyorsunuz da ancak yanınızda tutabiliyorsunuz. Kaçan da var bu arada. Siz de sanıyorsunuz ki sadakatten. Aşk bir kişinin tek başına sahip olamayacağı(elinde tutamayacağı) kadar güzel bir şey. Yani erkeğinizin/kadınınızın başka talipleri de var.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..