Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '19

 
Kategori
Astroloji
 

Aslan Burcunda Yeniay

1 AĞUSTOS ASLAN BURCUNDA YENİAY

Genel anlamıyla yeniay

1 Ağustos günü saat 06:11 de Aslan burcunun 08°36´derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Aslan, gözler önünde olma, kendini gösterme, ortaya koyma ve bunları yaparken de sırtının sıvazlanmasından, alkış almaktan hoşlanmayla ilgilidir. Gölgesinde ego, kibir, gösteriş, müsriflik taşır. Aslan burcu, liderleri, yöneticileri, tanınmış kişileri, sanatçıları, yönetmenleri,  organizatörleri, eğlence, reklam sektörünü,  mimarlık ve iç dekorasyonu, kuyumcuları temsil eder. Dolayısıyla doğasına has özellikleriyle birlikte, bu gruplara ilişkin gelişmeleri de daha belirgin görebiliriz.

Oldukça iddialı, enerjik, benmerkezciliğin parlatıldığı, kolaylıkla risk alındığı, ne duyguların ne de düşüncelerin anlaşılamadığı , dolayısıyla şartları doğru analiz etmenin ve organize olmanın zor olduğu bir yeniay. Bu kadar direnç aklıma  ‘ O zot, bu zot, ata kim verecek ot! ‘  sözünü getirmekte.

Yükselende yine ev sahibi Aslan var. Özgüven yakışır ya da yakışmaz bakmazsızın herkeste diyebilirim. Dış etkenlerin de katkısı yeniayda görülen yüzünden abartılı tepkilerle, ani çıkışlara işaretçi. Bu durum ilişkilerde sıkıntı yaratabilir. Her ne kadar kibarlıkla yoğurulmuş gibi dursa da tutum belirlerken tahakkümün dozuna dikkat etmekte fayda olabilir.   

Bu yeniayda yükselen derecesini Ay, Güneş ve hatta Ege’de Venüs ile birlikte çalışırken görmekteyiz. Dolayısıyla hepsi aynı sabit yıldızların, Giansar, Asellus Austral ve Preasepe’nin etkisi altındalar. Giansar, analitik düşünce yapısını, cesareti, yaratıcılığı, bol arkadaş ve seyahati, Asellus Austral  orta yaş civarı gelişen enfeksiyon sonucunda gözde oluşan görme sorunlarını, körlüğü, özellikle de kadında şiddete meyilli yapıyı, gemi kazalarını anlatmakta. Presaepe ise yine körlük, enfeksiyon ve hastalıkla, art niyet ve saygısızlıkla ilişkilendirilmiş. Dolayısıyla Aslan yeniayında bu etkilerin yansımalarını görebiliriz.

Aslan yeniayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Aslan yeniayında kişiler kendisiyle ve en yakınlarınızla ilgili konularla haşır neşirler. Bu sağlıktan, dış görünüme, motivasyonlarından, karakterine kadar her şey olabilir. Aynı zamanda anne, baba, çocukların hukuksal konuları, yükseköğrenimleri, yabancılarla, yurtdışı ile, tanıtım faaliyetleri ile ilgili konular ana başlıklar olarak görülmekte.

Sabit burçların 5-11, değişken burçların  20-24 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Aslan yeniayında öncelikli olarak etkileneceklerdir.  (Sabit burçlar:  Boğa, Aslan, Akrep, Kova, Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Sonucu düşündüğünüz gibi olmayan, şartları yanlış değerlendirme yüzünden hedef saptıraran durumların iyileştirilmesi gerekmekte. Kalan hayatın daha sağlıklı yürüyebilmesi için geçmişten de referans alarak çok boyutlu strateji geliştirilmesi gerekmekte. Şartları kazanca döndüreyim derken ani gelişen olaylar kontrolü kaybettirebilir. Belki bir sevilenin kaybedilmesi, bağımlı olduğunuz durumlardan geri durma, özgürleşme ihtiyacı, çocukların aileleriyle aralarındaki problemler ya da uğruna emek harcadığınız bir şeyin elinizden kayıp gitmesi  bir yandan enerjinizi dağıtabilir öte yandan tüm bu olan bitene yönelik yeni bir sayfa açma gerekliliği hissedebilirsiniz. Sorunun kaynağını belirleyebilir, kendinize giden yolda aksayanı yapılandırma telaşına girebilirsiniz. Muhasebeyi yaparken yalnız kaldığınızı, yardım almakta zorlandığınızı görebilirsiniz. Bazı şeyler kafanızda net oturmamıştır ve araştırmaya ihtiyaç olabilir. Ağustos ortası gibi daha rahat değerlendirecek ve kararlarınızı hayatınızın odağına daha net oturtabileceksiniz.   (Pythia, Aeskulapia, Minerva, Industria, Uranüs, Phaethon, Eurydike, Güneş, Ay, Niobe, Nemesis, Circe)

Fark edemediğiniz ya da görmezden geldiğiniz, ötelediğiniz konularda kendiniz adına önemsediğiniz, size değer katacağını düşündüğünüz girişimler için farklı fikirlerle, yöntemlerle önemli gelişmeler kaydedilebilecek, başlangıçlar yapılabilecek bir zaman dilimindeyiz. Hedeflerde, statülerde, ailevi ilişkilerde ani gelişen olayları gözlemleyebiliriz. Beklenmeyeni bekleyin! Bazılarınızda ilişkiler, kendinize verdiğiniz değer, dış görünümünüzle ilgili yapmak istedikleriniz, ailevi ve parasal konular öne çıkacak. Bazılarınızda ise başkalarına açmadığınız ve hazırlandığınız yetkinlikleriniz. Zaman zaman kontrol etmekte zorlanılabilecek şartlar devreye girebilecek. Burada başkalarının, dış faktörlerin de katkısı ile görecekleriniz, öğrenecekleriniz sizi içten içe takıntılı bir şekilde hırslandırıp, ivmelendirebilir. Artık konularınızla ilgili arzuladığınız doğrultuda sonuca bağlayan hamleler yapmak istiyor olabilirsiniz. Fakat bunların araştırma, düşünce, iletişim  bazında yeterince oturmadığı, havada kalabilecek durumların olduğu görülmekte. Bu süreçte atılacak adımlar ‘ben yaptım oldu! ’ türü olabilir. Gereksiz risklerle, hatalı, engel, problem yaratabilecek çıkışlar yapılabilir. Spekülasyondan, manipülasyondan uzak durmaya özen gösterelim. Aksi taktirde bir şeyleri kurban edebiliriz. 5 inden sonra daha rahat hareket edebilirsiniz. Belki hukuksal konularınız, yabancılarla ilişkileriniz, eğitiminiz, hayat felsefeniz adına kendinize dokunmak istediğiniz konularınız olabilir.  Toplumun belli kesimini ilgilendiren birisi olabilirsiniz ve tanıtımınızı yeterince yapmadığınızı hissedebilirsiniz. Hayatınızın muhasebesini yapmış ve buna yönelik iyileştirici adımlara, bunlarla ilgili sizi yaralayan konulara el atabilirsiniz. Arkanızdan konuşanlar, iş çevirenler size oldukça yakın görünebilirler. İşinizle, beraber çalıştıklarınızla sıkıntılı durumlar oluşabilir. Sağlık konularına dikkat edilmesi gereken bir süreç. Kalp, damar, tansiyon hastalıklarının yanı sıra bu dönem kemik, diş, iskelet sorunları da daha sık gözlemlenebilir. Harcamalar konusuna dikkat etmekte fayda olabilir. Zira kazanılan para dipsiz kuyu gibi örtülü ödemelere gidebilir. Satürn, 6 Ocak’ta yaşadığımız Oğlak burcundaki Güneş tutulması derecesinde retro yapmakta. Tutulmanın hayatlarınıza etkisine göre tamamlanması gereken eksiklerin artık bitirilmesine, törpülenmesi gerekenlerin törpülenmesi ya da artık işlevi bitmiş olanın hayattan çıkmasına yönelik durumlara işaret etmekte. 21 Eylül’de retrodan çıkarak düz harekete geçecek. Kasım başı da tekrar bu derecede olacak. Düzenlemelere yönelik takviminizde kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Merkür de 17 Temmuz’da yaşadığımız Oğlak Ay tutulmasını tetikleyerek, bu konuları yeniden gözden geçirmemizi işaret etmekte.

Tutulmaların etkilerini hatırlamak isteyenler, yazının sonunda Oğlak burcunda gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmalarının linklerini bulabilirler.

Aslan  yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Aslan burcundaki yeniayın yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

İkizler ve yükselen İkizler :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Balık ve yükselen Balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Ülkemiz ve Aslan yeniayı

Aslan burcunda meydana gelecek yeniayda bizlerin ve ülkemizin ekonomik durumu, bankalar, finans kurumları, hazine, maliye, ulusal kaynaklarımız ana konu başlıkları olarak görülmekte. Şirketler açısından da mali durumlarının, likit varlıklarının, karlılıklarının konu olduğunu görmekteyiz.

Yeniay, Uranüs ile birlikte ülke Güneş’imizi zorlamakta.  Bu süreçle birlikte tüm finans sistemimizde, yapılarımızda önemli değişimler irdelenebilir ve ardından uygulanması gelebilir. Beklenmediklere fazlasıyla açık. Maliye, bankalar, hazine vs. yönetimlerinde görev değişimleri, istifalar, alınmalar görülebilir. Altında, dövizde ve borsada değişimlere tepkiler beklenebilir. Gençlerle, çocuklarla, eğitimle, kamunun mallarıyla ilgili bu dönem alınacak kararlar iç hassasiyeti ve ekonomik kırılganlıkları arttırabilir. İlerleyen zamanda alınan bazı kararlar uygulamadan çekilebileceği gibi, yargıya taşınmalar da olabilir. Eski maden ve toprak satışları gündeme gelebilir. Finansal anlamda belirsizliklerin, dalgalanmaların, spekülasyonların devam edebilir. Vergi oranlarında değişimler yapılabilir. Yerel yönetimlerin, belediyelerin organlarına, yetkilerine yönelik düzenlemeler gelebilir.  Yine kamuya yönelik yapılacak bazı düzenlemelerde başarılar elde edilebilir. Fakat gerek şirketler gerek bürokratik olarak atılacak adımlarımızda Jüpiter Neptün karesinin aktif olduğunu ve aldatıcılığını unutmadan, defalarca detaylandırarak adım atmak şartların arzulananın dışına çıkmasından koruyabilir. Son dönemde en fazla konuştuğumuz konuların başında gelen savunma sanayine yönelik girişimler, anlaşmalar yine gündemde ve bazı anlaşmalarda revizeler, geri adımlar, gecikmeler yaşanabilir. Nato dahil yabancı ülkelerle ortak organizasyonlarda diplomaside ipler daha gerilebilir. Bu döneme kadersel bir dönemeç diyebiliriz. Mars’ın durumu güvenliğe yine önem vermemiz gerektiğini işaret ederken, tacizlerle karşılaşılabilir. Sağlık sektörü, SGK, emeklilikle ilgili düzenlemeler, sendikalar, çalışan kesime yönelik düzenlemeler gelebilir. Son dönemde yaşadığımız yangınlar devam edebilir hatta artabilir. Kazalarda, yer hareketlerinde de artış gözlemlenebilir. İletişim, ulaşım sorunları yaşanabilir.

Aslan yeniayının Satürn’ü 6 Ocak, Merkür’ü ise 17 Temmuz Oğlak Güneş ve Ay tutulmalarını tetiklemekte. Dolayısıyla bu tutulmaların ülkemize etkileri de yeniden ele almalarla  şekillenmekte. Bunların ülkemize etkisini hatırlamak isteyenler, sayfanın sonunda linkleri bulabilirler.

1 Ağustos günü Aslan burcunda meydana gelecek olan yeniaya ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2019/07/22/1-agustos-aslan-burcunda-yeniay/

https://azadeoksoy.com/2019/01/30/6-ocak-oglak-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2019/07/07/17-temmuz-oglak-burcunda-ay-tutulmasi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..