Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk ile ürkütmek

Atatürk ile ürkütmek
 

Atatürk’ün İnsanlık tarihine mal olmuş cesaretini, nasıl ülkenin geleceği üzerinde esarete çevirdiniz! ‘’İstikbal göklerdedir’’ diyen bir liderin arşa yükselen anlayışından, nasıl böyle yerlerde sürünen bir yaşayış yarattınız! Çagdas uygarlığı hedef alan bir liderin vizyonundan nasıl böyle çagdisi bir vazife çikardiniz. Sürekli gelişmeyi, ilerlemeyi, kalkınmayı amaçlayan bir vizyon adamından nasıl böyle sönük, donuk, yitik bir vaziyet yarattınız! Her zaman aklı, mantığı, bilimi referans alan bir akıl adamından nasıl böyle akıl dışı bir alışkanlık kültürü çikardiniz. Bunu nasıl başardınız? ‘’Yurtta barış, dünyada barış’’ diyen bir adamın ülkesinde nasıl böyle iç savaş sersemliğini varabilecek senaryolar yarattınız! A dan Z ye değişimi öngören bir liderin ülkesinde değişimden yana her konuda nasıl böyle aciz kaldınız!

‘’Beni

görmek benim yüzümü görmek değil, benim fikirlerimi anlamaktır’’ diyen bir fikir adamından ideallerinden nasıl böyle heykeller yaratıp halkın hayallerini yıktınız! ‘’Bütün ümidim gençliktedir’ diyen bir gelecek adamının, gelecek özleminden nasıl böyle içi geçmiş bir gençlik çikardiniz!

 

Bir aksiyon ve ilerleme adamı olan Atatürk’ü; ülkedeki her gelişimin,değişimin,ilerlemenin önüne koyarak nasıl geri vites direksiyonuna oturtunuz.

 

‘’Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen bir liderin sanat anlayışından nasıl sadece heykellerini yapma sanrısı çikardiniz.

 

Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir diyen bir liderin özünden nasıl özgürlükten bağı kopmuş bir bağnazlık yarattınız. Sürekli, medeni dünyanın ruhuna işret eden bir lideri, nasıl mahf olmuş dünyalarınızın küçük menfaatlerine mahkum ettiniz.

 

‘’BENİM EN BÜYÜK ESERİM CUMHURİYETTİR’’ DİYEN BİR LİDERİN ESERİNİ, NASIL GENERALLER REJİMİ OLARAK TERSİNE ÇEVIRDINIZ.

 

Helal olsun size helal (!) Atatürk’ü tersinden anlamış zavallı generaller!

(m.ali şirin tarih ögrt)

 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..