Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk Kürtlere özerklik vaat etti mi?

Atatürk Kürtlere özerklik vaat etti mi?
 

Bu sorunun gerçek cevabına ulaşabilmek için biraz araştırma yapmaya başladığımızda karşımıza hemen başka bir gerçek çıkıyor. O da şudur. Bu coğrafyada hükümetler ne zaman zayıf düşmüşlerse Kürtler hemen isyan etmişlerdir. Ama ne kadar ilginçdir ki Osmanlının son dönemlerinde ortada bir devlet bile kalmadığı halde Osmanlıdan ayrılan diğer kavimler gibi bağımsız bir devlet kuramamışlardır. Bunun sebebi ise o coğrafyada yaşayan Kürt halkı bir yığın yanlışlıkların olmasına rağmen hükümetinden memnundur. Bu ayaklanmalar, sadece içinden bir kısım hayalperestin İngilizlerin oyununa gelip devleti yıkmaya çalışmasıdır. Başka bir deyişle bu kardeş toplum aynı zamanda da kışkırtmalara çok çabuk kanmaya ve geçmişten ders almamaya yatkındır.

Başka bir deyişle bu toplum her dönemde PKK lar çıkarmıştır. Esir oldukları feodal düzen kırılmadıkça, Kürt vatandaşlarımız birkaç ağanın marabası olmaktan kurtarılmadıkça, yani cahil bırakıldıkça dün olduğu gibi bu günde, yarında terörün esiri olmaya devam edeceklerdir.

Hep iddia ediyoruz. Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir. Tarih terörle müzakere edenlerin, teröriste prim verenlerin başarılı olduğu tek olayı bile yazmamıştır. Çünkü terörü isteyenlerin, yapanların bu yoldan ellerine geçirdikleri bol para ve silah vardır. Bunları bırakmaya asla yanaşmazlar. Bazen bırakır gibi yapıp ilk fırsatta daha da güçlenmiş olarak hainliklerine devam ederler.

Osmanlı devleti son zamanlarında Kürtler içinden çıkan hain teröristlerle baş edemediği için onlarla anlaşma yoluna gitmiş ve terörist başlarını paşa yapıp onlara Hamidiye alaylarını kurdurmuştur.  Bunlar ise eşkıyalık yapıp halkı soymaktan başka bir şey yapmamıştır.

İstiklal savaşımız sırasında ve Cumhuriyetin ilk döneminde de İngiliz destekli bu ayaklanmalar devam etmiş, özellikle kurtuluş savaşı döneminde olanlar çok sıkıntı vermiştir. Öyle ki, Musul ve Kerkük’ün sınırlarımıza katılamamasında bu isyanların payı büyüktür. 1937 de bastırılan son isyan ile 1984 e kadar rahat bir nefes alınmıştır. Bunun en büyük sebebi ise İngiltere’nin ikinci paylaşım savaşına girip eski gücünü kaybetmesidir. Daha sonra onun yerini alan ABD nin yeni terör örgütleri organize etmesi biraz zaman almıştır.

Vahşi batı, planlarında hiç vazgeçmiş değildir. Açın Sevr haritasını bakın. Orada ısrarla kurulmak istemem bir kukla Kürdistan ve Ermenistan’ı göreceksiniz. Bu gün teröriste mahkûm olmuş, ondan şefaat bekleyenlerin büyük dostları ABD ile el ele ( O büyük dostun ne Lozanda ne de sonra Türkiye cumhuriyetini tanımadığını unutmayalım.)gidecekleri yer Türkiye’den koparacakları toprakları da katarak kurulacak bir kukla İsrail Kürdistan’ından başka bir nokta değildir. Bu toprakları vatan olarak içlerine sindirememiş olan bu zevatın anlamadığı şey ise kopuş sadece güney doğu ile olmayacak ve Sevr adım adım uygulanacaktır.

İşte bütün bunları birebir gören ve yaşayan Mustafa Kemal’ mi Kürtlere özerklik vaat edecekti? Böyle bir şeyi yapacaksaydı eğer istiklal savaşında doğu ile neden o kadar uğraştı? Bir yandan batıdaki yedi düvelle uğraşırken bir taraftan da bizi arkamızdan vuran o teröristler ile neden uğraştı. Böyle bir şey eşyanın tabiatına aykırıdır.

Atatürk’ün Kürtlere özerklik vaat ettiğini iddia edenlerin en büyük dayanak noktası Robert Olson, The Emergence of Kurdish Nationalism and The Sheikh Said Rebellion, 1880-1925 isimli kitaptır. Bir kısım yalan ve muğlâk iddialara dayanan bu kitap günümüzde tüm terörist sevenlerin dayanak noktasıdır. Bu iddiaları dillendirenlerin hiçbirinin cahil olduğuna inanmıyorum. Günümüzde TBMM toplantı zabıtları halka açıktır. O kitapta iddia edilen toplantılar zabıtlardan incelendiğinde ya belirtilen tarihte tatil günü olduğu için meclisin toplanmadığı (Olsen efendi o tarihlerde Cuma gününün tatil olduğunu atlamış) veya yapılan toplantılarda bu türden kararların alınmadığı, hatta tartışılmadığı bile kolayca tespit edilebilir. Size bu tespitleri yapmış olan sevgili, Sinan Meydan’ın Cumhuriyet Tarihi Yalanları isimli kitabını okumanızı öneririm. Ayrıca aşağıda vereceğim adresten de geniş ve doyurucu bir özete ulaşabilirsiniz.

Özetle böyle iddiaları ortaya atanlar ya çok cahil veya art niyetlidir.

http://www.ilk-kursun.com/haber/66921

İzmir 2013-02-26

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..