Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '06

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk ve Cumhuriyet

Atatürk ve Cumhuriyet
 

Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Atatürk ölümünün 68. yılında tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle anılacak. Atatürk’ ü sadece ölüm veya doğum günlerinde anmak, onun bıraktığı mirasa sahip çıkmak açısından yeterli olmaz. Yüzeysel yapılan törenler yerine, onun fikir ve düşüncelerine sahip çıkmamız için ilk önce gençlerimizin eğitiminde gereken radikal reformları yapmamız gerekir. Gelecek nesillere bu vatanı laikiyle miras bırakabilmemiz için günümüz gençliğine onun fikir ve düşüncelerini, bu vatanın nasıl ve ne şartlarda kurtarıldığını herzaman anlatmamız gerekir.

Vatan yaşayan insanları ile birlikte bir bütündür. Birlik ve beraberlikle tüm vatandaşlarımızın ülkerine sahip çıkmalı, eğer elimizden gelen en ufak bir şey gelirse bunu karşılıksız olarak yapmak zorundayız. Bu vatan hepimizin. Tek bayrak altında dış güçlerin desteğiyle vatanı böldürmemeliyiz.Tahrikler karşısında sağ duyumuzu kaybetmememiz gerekir.

Kurtuluş savaşında atalarımız. Dedelerimiz, bacılarımızın Dünya’ yı şaşkına ceviren kahramalıklarını herzaman hatırlamamız gerekmektedir.

O savaşlarda şehit olan insanlarımızı hiç bir zaman unutmamamız gerekir.Bu vatan toprakları düşmandan kolay kazanılmadı.Verilen şehitlerimizin kanıyla ıslatılmıştır.

İşte Atatürk’ te bu vatanı kurtarırken bir çok zorluklarla karşılaştı, hiç bir zaman yılmadan sabırla, çalışarak küllerinden ayağa kaldırdı.

Atatürkün dediği gibi” bir gün benim bu nacizane bedenimde toprak olacaktır” ama önemli olan onun fükür ve düşünce anlamında gerçekci olarak ona sahip çıkmamız gerekir. Onun eserlerini, düşüncelerini, hep yaşatabilmemiz bağımsızlığımız için çok önemlidir. Atatürk ilk bağımsızlık meşalesini yakarak Dünya’daki tüm sömürgeci devletlere karşı savaş veren ülkelere bagımsızlık ateşini yakmıştır.

Atatürk Dünya lideri olarak yaptığı mücadeleler hala günümüzde tüm devletlere örnek olmaktadır.

Ruhu şad olsun...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..