Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/oertugruloglu

31 Ağustos '15

 
Kategori
Atletizm
 

Atletizm Federasyonu ne yapıyor??

9 gün boyunca Atletizm severler Pekin'de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nı naklen yayınlayan TV'lerin karşısında çakıldı. Şampiyona bitti.. Yarışları BBC ve Hollanda birinci kanalından izledim. BBC birinci kanalı şampiyonayı en iyi veren TV'lerden biriydi. Örneğin eski bayanlar maraton şampiyonu Paula Radcliffe BBC'nin yorumcuları arasındaydı. İngilizler'in birçok iyi yorumcusu ve atleti var. Hal böyle iken bir de Michael Johnson gibi dünya çapında Amerikalı eski atleti ekiplerine almışlar. Onları izlemek en az sporcuları seyretmek kadar zevkti.Yarışma sırasında ve sonrasında Atletizm'in geleceği ve Doping de tartışıldı.
 
Bu şampiyonada maalesef Türkiye olarak hiçbir varlık gösteremedik.. Azerbaycanlı Atlet Guliyev Türk formasıyla koştu ve 200 metrede 4'ncü oldu. O kadar...
 
Ben iyi bildiğimi sandığım Hollanda'lı ve İngiliz atletleri izledim. 
 
Hollandalı atletlerden kadınlar başarılı oldu. Erkeklerin esamesi okunmadı. Yarışmalara giderken Hollanda Atletizm Teknik Direktörü Ad Roskam 3 madalya ile döneceklerin söylemişti. Öyle de oldu. Dafne Schippers 100 ve 200 metre bayanlarda bir gümüş bir altın, Şifan Hasan da 1 bronz aldılar.
 
Madalya sayısı tamam da, dağılım Hollanda Atletizm Camiası'nı pek memnun etmedi.23 kişilik kafilede sadece iki bayan atlet dereceye girmiş ve madalya almış. Eğer Şifan Hasan kalbinin sesini dinleyip taktiği unutmasaydı, muhtemelen 1500 metrede bronz değil en azından bir gümüş alacaktı. Bunun dışında Nadine Broersen heptatlonda 4'ncü oldu. Susan Kuijken de 5000 metre yarışını 8'nci olarak en iyi dereceyle bitiren tek beyaz atletti. 
 
Artık Olimpiyatlar'a bir yıl var. Çay geçerken at değiştirilmez. O yüzden Hollanda gelecek yıl Rio'ya bu kadro ile gidecek. Ve eldeki malzemeyi yoğurmaya bakacak.
 
Tabii bir yıl çok kısa bir süre. 
 
Hollanda şimdi bu şampiyonadan alınan derslere çalışacak. Basına yansıdığı kadarıyla Federasyon tüm atletizm takımını daha sık kısa süreli kamplarla çalıştırmayı ve sıcak ülkelerde 3 kez en az 1'er ay süreli kampa almayı düşünüyor. Böylelikle sadece Dafne gibi tek bir atlete dayanmaktan kurtulmak ve daha fazla dallarda dereceye girmek amaçlanıyor. Tabii atletler evlerinden uzak kalacak. Özel yaşamları da pek kalmayacak. Ancak madalya fedakarlık gerektiriyor.
 
Acaba bizim federasyon ne yapıyor??? Gelecek yıl gene bizi millet olarak üzecekleri kesin... Birkaç "Türk Büyüğünün " adını verdikleri devşirme atletlerle madalya arayacaklar ve bizi hüsrana uğratacaklar..
 
BUNA NE HAKLARI VAR????
 
Toplam blog
: 36
: 122
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

1964 Yılında Ankara ODTU ve 1971 yılında Birmingham Universitesi'nden mezun oldum..4 yıl TRT'de r..