Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '11

 
Kategori
Edebiyat
 

Aydın'da bayrak şairimiz Arif Nihat Asya anıldı

Aydın'da bayrak şairimiz Arif Nihat Asya anıldı
 

Aydın Şairler ve yazarlar Derneği sanat ve kültür bağlamında güzel işler yapıyor. Geçmiş aylarda 06 Ekim 2010 tarihinde Cahit Sıtkı Tarancı anıldı.İlerikigünlerde Necip Fazıl Kısakürek, Nazim Hikmet, Attila İlhan, Aşık Veysel, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şairlerimiz de anma programına almışlardır. Geleneksel olarak bu kez 8 Ocak 2011 akşamında Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda ünlü bayrak şairimiz Arif Nihat Asya’nın aramızdan ayrılışın 36. yıldönümü münasebetiyle bir anma töreni gerçekleştirildi. Anma törenine Aydınlı ve Sökeli şairler ve yazarlar ve Arif Nihat Asya'yı sevenler katıldılar. 

Anma töreni gece saat 20, 30 da başladı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Şükrü Öksüz kısa ve özlü bir konuşma yaptı. Ş.Öksüz : “ önümüzdeki aylarda da Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı gibi değerli şairleri de minnet ve şükranla anacaklarını, bu geceye katkı sağlayan Aydın Belediyesi'ne ve Söke Şairler ve Yazarlar Derneği'ne de katkılarından dolayı teşekkür ettiğinisözlerine ekledi. 

Daha Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un gönderdiği mesajı okundu. Salon oldukça kalabalıktı, fakat ne yazı ki protokolde kimse yoktu. Gecenin sunumunu Ankara’dan gelen Ulviye Savtur ve öğretmen Halil Berkay Koç’un coşkulu sunumlarıyla başlandı. 

Bu arada Söke Şairler ve yazarlar Derneği başkanı Tülay Saray köylü, dernek üyelerinden Abdülkadir Güler, ŞükrüÖksüz, Ali Haydar Öztürk, O.Hasan Bıldırki, Cemal Şimşek, Savaş Sarıkaya, Abdülhamit Özcan, Güner Dokuyucu, Hamdi Gül, Ayşe Gülaşkın, Yaşar Uyar, Ali Nihat Düzgün, Yücel Tosun, Ergün Doğan, Metin Akdeniz, Özlem Algül Akdağ, Yücel Tosun, Fatma Yenidünya , Nevzat Seçen ve Musa Koyunsev Arif Nihat Asya’nın şiirlerinden birer şiir okuyarak şairi coşkulu ve saygılı bir ahenk içinde andılar.  

Daha sonra O. Hasan Bıldırki Şairin Kubbe Hadra’sını, bu konudaki tasavvufi görüşlerini, düşüncelerini, Abdülkadir Güler ise Arif Nihat Asya ile ilgili ( 02 Kasım 1974 ) yılında Ankara'da Şair Güzide Taranoğlu'nun Arif Nihat Asya onuruna hazırladığı bir şiir dinletisinde, burada onunla birlikte katıldığı bir şiir etkinliğinde buluştuğu ve yaşadığı anılarından bir demet sundu...Arif Nihat Asya ile ilgili anılarını dile getirdi... 

Ayrıca gece sazlarıyla katılan Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Güngör Tüzün ( Keman ), Semih Akkaya ( bağlama), Nail Dağ ( Ney ) ve mikail Dedegil ( Org) eşliğinde Solist Aslıhan Yeşilsu’nun yöresel türküleriyle geceye bir renk kattılar. 

Sözlerimi o gecede bizzat okuduğum Arif Nihat Asya’nın “ Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor “ ünlü şiiriyle son vermek istiyor ve şairimizi birkez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun diyorum... 

BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR

Şehitler tepesi boş değil,
Biri var bekliyor.
Ve bir göğüs, nefes almak için;
Rüzgâr bekliyor.
Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye;
Yattığı toprak belli,
Tuttuğu bayrak belli,
Kim demiş meçhul asker diye?
Destanını yapmış, kasideye kanmış.
Bir el ki; ahretten uzanmış,
Edeple gelip birer birer öpsün diye faniler!
Öpelim temizse dudaklarımız,
Fakat basmasın toprağa, temiz değilse ayaklarımız.
Rüzgârını kesmesin gövdeler
Sesinden yüksek çıkmasın nutuklar, kasideler.
Geri gitsin alkışlar, geri,
Geri gitsin ellerin yapma çiçekleri!
Ona oğullardan, analardan dilekler yeter,
Yazın sarı, kışın beyaz çiçekler yeter!
Söyledi söyleyenler demin,
Gel süngülü yiğit, alkışlasınlar
Şimdi sen söyle söz senin.
Şehitler tepesi boş değil,
Toprağını kahramanlar bekliyor!
Ve bir bayrak dalgalanmak için;
Rüzgâr bekliyor!
Destanı öksüz, sükutu derin meçhul askerin;
Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye
Yattığı toprak belli,
Tuttuğu bayrak belli,
Kim demiş meçhul asker diye?..

Arif Nihat ASYA 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..