Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman

FBahçe Cl yi yakalayamadı. Moskova kolay ve elenebilecek bir takımdı . Ama özellikle Aykut Kocamanın hataları bu sonucu hazırladı. Aykut takımını hazırlamak yerine huzursuzluk yaratarak takımın gücünü aşağı çekti.başarısızlığın yardımcısı oldu. Sonuçta rakip GS hiç yorulmadan , Aykutun hataları ile 10 milyon euro kazandı.

Aykut , TD olarak iyi bir şans yakaladı. FB güçlü bir ekip ve yönetim başarı için her şeyi yapıyor. Aykut bu şansı değerlendirmek için çalışmak yerine başka işlere bakıyor. Emreyi gönderip yerine MTopalı alması hiçde akılcı değil.O kendine itaat edecek yetenekleri sınırlı oyuncuları daha çok tutuyor. Bu düşünce doğrultusunda yaptığı yanlış tercihlerde FB için zararlı. 

AKocaman ,Elazığ ile oynanan ilk maçta ortasahada Selçuk ve MTopalı kullandı. Bu yanlış tercih sonucu rakip oyunu kontrol etti ve golü attı. Gol bu hafta çok konuşan Bekirin yaptığı pas hatası sonucunda gelmişti. Sonrasında ortasahada yapılan 2 değişiklik FB ye tek gollük şans getirdi ve maç berabere bitti. Oysa Elazığı maçı ilk otuz dakikada  tamamlanmalıydı. Aykut Moskova deplasmanına takımı moralli götürmek için oyunu baştan domine etmeli oyunun başında skor avantajını  yakalamalıydı.Düşünemedi ve Moskova maçının rövanşındada ilk 30 dakikaya iki gol sıkıştırmak amacı ile çıkmalıydı. Bunuda yapamadı. Yapmasıda mümkün değildi FB nin çünki Aykut " biz gol yemeyelim son dakikada da olsa bir gol atalım turu alalım " diyordu.

Olmadığını anlayamadı. Üstelik gol yememek için çıktığı maçın  beşinci dakikasında golü yedi. Ve bu golü çıkaramadı.

AKocaman seyircinin Alex nerede ? tezahüratı için diyorki " bir TD için çok kötü bir durum.ama göreve  devam etmeme engel değil "  Buda yanlış bir ifade seyirci tepkisini koyar KOCAMAN , sen ise çalışırsın ve takımını CL sokacak işi, yaparsın sonra ortaya o zaman konuşursun.

Aykut , TD den çok konuşma ustalığı gösteriyor. Uzun uzun cümleler ile lastikli ama yanlış tanılar dolu konuşmaların işe yaramadığını anlamadığı ortada. Aldığı yüksek ücretin farkında mı değil mi ? bilinmez ama başarısız olduğu tartışma götürmez.

Bu yanlışların büyük bir bölümüde yönetimin vede futboldan çok iyi anladığını ifade eden Aziz Yıldırım a ait. Yönetim Emre ve Alex i kadroda tutmak için gereken hamleleri bulamadı. Bu oyuncuları TD yardımcısı yapmak ve uzun süreli kontrat yapmak çözüm olabilirdi. Böylece Aykuta gerekli mesajlar verilmiş takımın geleceğine doğru iyi hamleler yapılmış olabilirdi. 

Sonuçta görülmesi gereken en önemli nokta şudur. 2000 li yıllara kadar final takımı olan FB bu yıldan sonra sonları başaramayan her defasında final kaybeden bir takım oldu. Kupa da kaybedilen finaller , son haftada kaybedilen lig şampiyonlukları ve Avrupa yaşanan başarısızlıklar . Nerede yanlış yapıyoruz diye sormak zamanı daha gelmedi mi ?

Bunu Aziz Yıldırım yanıtlamalı .

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..