Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '19

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Ayran Çorbası

Eskiden Erzumda Ramazan ayında iftarda her gün muhakkak ayran çorbası olurdu, şimdi devam ediyor mu bilmem. Top patlayınca önce biraz su sonra 1 adet hurma ile oruç açılır, arkasından ayran çorbası ile yemekler bir birini takip ederdi. Aşağıda ayran çorbasının tarifini veriyorum.

1,5 su bardağı aşurelik buğday yıkanır pişirilir ocağın altı kısılır. 2 kâse yoğurt 3 yemek kaşığı unla iyice karıştırılır, buğday suyundan konularak sulandırılıp yavaş yavaş buğdayın içine dökülür ve devamlı karıştırılır, isteye bağlı tuz konur. Daha önce çok küçük doğranmış 1 baş soğan 1 kaşık tereyağında pembeleştirilir,  içine elde yuvarlanmış küçük köfteler konularak tavada çevrilir bu karışım kaynayan çorbaya dökülerek devamlı karıştırılır. Üzerine Aş otu (taze kişniş)  ilave edilir, afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..