Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '20

 
Kategori
Dünya
 

Bağdat´ta Üç Roket Niye?

Irak ordusu, Bağdat havalimanı yakınlarına üç roket düştüğünü duyurmuş!.

Saldırıyı henüz üstlenen olmamış..

Ben söyleyeyim kimin tarafından düşürülmüş olacağını..

Amerika!

ABD dışında üstlenecek ülke veya terör örgütü olursa da kesinlikle Amerika´ın parmağı dahilinde gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz.

Ortadoğu´da bugüne kadar namludan ne kadar kurşun çıktıysa ABD tarafından örgütlendirilen terör örgütleri tarafından ateşlendirilmiş ve milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştır. Buna PKK da dahildir.

Amerika örgütlediği PKK terör örgütü ile kırk yıldır savunma harcamaları nedeniyle ülkemiz ekonomisini allak bullak ederek sekseniki milyon insanın yasam standardını alt seviyelerde tutulmasına sebep olmuştur. Aslında buna dolaylı ekonomi sömürüsü de denilebilir.

Amerika´nın tek gerçekleştiremediği şey, ülkeyi etnik çatışmaya sürükleyememesidir. Atatürk ülkede öyle bir mozayik örmüştür ki, Laz Kürt Gürcü Azeri Roman Çerkez Rum Ermeni Musevi tüm etnik köken ve azınlıkları Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında kardeşce yaşamalarını sağlamış ve bunu hiç bir gücün bozamayacağını tescillemiştir.

Bağdat´taki roket meselesine dönersek..

Korona salgını sonrası dünyanın farklı yeni bir ekonomi sistemine doğru yol alacağından ve bu yolun belirleyicisinin de gene Amerika olacağından, başlangıç noktasının Ortadoğu coğrafyası olacağı gerçeğinden yola çıkarak, düşürülen roketlerin Ortadoğu barışına yönelik adım olabilir. Nitekim koronadan sonra tüm dünya halkının barış içinde yaşayacağı insan odaklı sistemin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzyılın büyük değişiminin Trump´la veye yeni ABD başkanıyla mı gerçekleşeceğini Kasım seçimlerinde görülecektir.

Şu gerçeğin de altı çizilmeli, seçimler her ne kadar demokratik ortamlarda gerçekleştiğine inanılmıış olsa da Trump´ın seçilmesinde sandık yolsuzluğu yaşandığı o dönemde yazılmış çizilmişti.

Korona sonrası için yeni dünya liderinin kimin olacağına karar verildiyse o lider seçilecektir. Tabi seçmenn de seçtiğini zannederek.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..