Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

20 Mart '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Bahar bayramımız Nevruz'un anlamı

Bahar bayramımız Nevruz'un anlamı
 

Bahar bayramımız "Nevruz" ..Nevruz' un amacı nedir diye araştırırken bulduğum bilgileri paylaşmak istedim ..Birincisi "insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygıyı kuvvetlendirme..

Dargınlıkları unutturarak barışa çağrı.. Milli birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmayı sağlama.. Geleneklerin, göreneklerin, inançların sergilendiği bir bayram !..Bolluk ve bereketin sembolü.. Huzur ve barış havasının evrensel ölçülerde geliştirilmesi..

Ne güzel kulağa ne hoş gelen sözler değil mi ?..Yalnız son günlerde basından, görsel yayın organlarından takip ettiğimiz kadarıyla bize ürkütücü gelmeye başlıyor bu güzel bayram..

Oysa amaç ne kadar faklı.. Baharın gelişini kutlamak.. Toprak ana'nın uyanışa merhaba demek.. Mevsimlerin en güzeli, en insanın içini ısıtmaya başlayan "bahar" geliyor !..

Gelenekler çok güzel.. Kazak ve Kırgız Türklerinde nevruz günü yılın ilk günü olarak beyan ediliyormuş.. Özel yemekler yapılıyormuş.. Evler baştan aşağıya temizlenir, ateş yakılıp üzerinden atlanırmış. En yeni giysiler giyilir, çadırlar kurulup, sofralar açılırmış..

Yani kısacası "bahar bayramımız" geliyor.. Ve lütfen bu bayramımıza bayram tadıyla bir karşılama yapalım ... Nice "bahar" lara sevgiyle..

 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..