Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '18

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli 'Kombin Modeli' istiyor..

Bahçeli 'Kombin Modeli' istiyor..
 

En güzel en alımlı en kombinli vitrin Bateks Dursun arkadaşımızın mağazasında görülürdü zira vitrin düzenlemelerini özel tasarımcısına yaptırırdı. İkinci dikkat çeken ve ürün kombinasyononu bizzat kendim oluşturmuş olduğum vitrin'iyle göz doldurduğunu söylerlerdi Gözde Giyim olarak. Üçüncüsü Yalçın arkadaşımızın Yalçın Giyim mağazası takip ederdi kombin konusunda (şimdi number one!) Sebat Coşkun'sa ne bulursa asardı vitrinine ta yirmibeş yıl önce..

Konumuz Bahçeli'nin yeni önerisi 'Kombin modeli'..

Birbirinden farklı giysi ürünlerini uyumlu bir bütünlük oluşturmakta kullanmış olduğumuz 'kombin-kombinasyon' kelimesini Devlet Bahçeli yerel seçimlerde ittifak önerisi için kullandığı ve politika niteratürüne girmiş olduğu yeni kelimesidir.

Bahçeli'nin bu önerisi, 'belediye başkanı AKP'li olursa yardımcısı da MHP'li olacak' şeklinde veya tersi. (Büyükşehirler hariç)

Kombin modeli kulağa hoş gelen bir terim ancak bütün diğer partileri de kapsayacak şekilde düşünülmüş olsaydı altına imzamı atardım. 

Yerel yönetimlerde bütün partilerin ortak veya dönüşümlü şekilde çalışmaları daha akılcı daha demokratik yoldur bana göre zira hizmet kurumlarıdır belediyeler. Çoğulcu yönetimlerde yatırımların daha çok denetlendiği ve alt yapı çalışmalarının daha sağlıklı şekilde yürütülebileceğine inanırım. Ama Bahçeli'nin önerisinde olduğu gibi AKPMHP kombin modeli sağlıklı bir model olamayacağı düşüncesindeyim.

Bu gidişat eyalet sisteminin kapısını aralayacaktır diye düşünüyorum..

Geçmişte Bahçeli'nin Başkanlık sistemine karşı çıktığını ve bunun gerçekleşmesi durumunda eyalet sisteminin oluşacağını ve de ülkeyi bölünme noktasına taşıyacağı sözlerini unutmadık.

Peki olası eyalet sistemi durumunda MHP tabanının tutumu ne yönde olacak doğrusu merak içindeyim.

Yerel yönetimlerin yetkileri arttırılsın, hatta tüm partilerle birlikte kombin modeli oluşturulsun amenna. Ama sadece AKPMHP kombin modeline hayır! Bütün partilerin kombin modelini oluşturması olası eyalet sistemini de engelleyecektir.

Sadece AKP ve MHP'nin oluşturacağı kombin modeli tıpkı başkanlık ittifakında olduğu gibi, topu taça MHP, golu ise AKP atacaktır.

Biz çok seslilik istiyoruz..

Çok ses çok iş istiyoruz..

Konuşan, tartışan, sorgulayan toplum istiyoruz..

Emek'ten emekçi'den üreten'den sevgi'den yana olan ülke istiyoruz..

Bakın ne kadar az şey istiyoruz aslında..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..