Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli Kimleri Tasfiye Etmek İstiyor?

Bahçeli Kimleri Tasfiye Etmek İstiyor?
 

'Gelin şu işi 17 Temmuz gününe bağlayalım' dediysem de tutturamadık ve 24 Haziran gününe mutabık kalındı Bahçeli'nin 26 Ağustos erken seçim teklifine..

Bahçeli'nin grup toplantısındaki erken seçim ile ilgili konuşma videosunu izlemişsinizdir. O ne şiddet ve celallı konuşmaydı öyle, sanki erken seçim teklifinde bulunmuyor ülke elden gitmek üzere de ittifak parti lideri olarak seferberlik çağrısında bulunmaya çalışıyordu.

Bağırarak avazı çıkana kadar yüksek völümden erken seçim teklifinde bulunmasının amacı neydi acaba?

Adeta kızgınlığını ifade eder gibi konuşuyordu..

"- Derdin nedir senin arkadaş?" diyesi geliyor insanın..

'Bitiş sendrumu' diye bir terim var niteratürde bilirsiniz. Kişi yaşlandığını hissettiğinde eskiden yapmış olduğu işinden veya mesleğinden hala kopmadığını ve hala var olduğunu kanıtlamak için göstermiş olduğu çabalara deniyor bitiş sendrumu. Yani 'Ben hala varım, ben hala yaşıyorum, hala o eski enerjiye sahibim' piskozu içine girme durumu kısacası..

Bahçeli'nin de o hesap eski ülkücü zihniyetin adeta dışa vurumunu yansıtmaya çalışıyordu erken seçim tarihini söylerken bile.

Oysa herkes televizyon düğmesini açtığında duyabilirdi konuşmasını.

Maksat o değil.

Maksat 'Hala ben ülkücülerin temsilcisi hala ben genel başkanıyım' vurgusunu yapmaktı bana göre..

Oysa Bahçeli'nin MHP Genel başkanı olarak değil, MHP'yi tasfiye etmek üzere görevlendirilmiş bir memur olarak MHP'nin başında olduğu şeklinde bazı köşe yazarları tarafından zaman zaman yazılıyor çiziliyor..

Böyle bir yaklaşımın şöyle bir doğrulama niteliği olabilir.

O da şu; MHP yaklaşık yarım yüz yıl önce o dönemin sol ideolojiye karşı kurulmuş bir partiydi, bugün kapitalist düzeninde sol ideolojiye mensup kişilerin (istisnalar hariç) çıkarları doğrultusunda kendilerini sağ, sağ ideolojiye mensup kişilerin (istisnalar hariç) çıkarları doğrultusunda kendilerini sol tanımlamaların içine sokabiliyorsa -ki bu böyledir, o halde MHP'nin tasfiye edilmesinde bir sakınca görmem.

Bahçeli, bazı köşe yazarların yazıp çizdikleri gibi düşünüledursun, biz konumuza dönelim isterseniz.

"DSP+ANAP+MHP koalisyonunda misyon üstlenmiş ve daha sonra koalisyondan çekilerek AKP'nin hayata geçmesinde büyük rolü olan Bahçeli bu sefer 'Tarih tekerrürden ibarettir' felsefesine dayanarak ittifak manifestosuyla acaba hem partsini hem de oluşumunda büyük destek verdiği AKP'nin onaltı yıllık iktidar dönemini noktalamaya mı çalışıyor?" demeden geçmek istemiyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..