Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başarılı olmak dileğiyle..

Bazı başarılar sadece başarı sözcüğünden ibarettir hayatımızda.. Bu saplantılı başarı hırsı  ile koştuğumuz yolda kimi zaman düşeriz yaralanırız banamısın demez acıyan yerler ,bir kere ok yaydan çıkmıştır ;başarılı olunacaktır "nokta". Uzun uğraşlar uzun fedakarlıklar sonucunda kendimizi biryerlerde buluruz başarmışmıyız mıdır bilemeyiz yaşadığımız zamanla kıyaslayınca. Ama yılları düşünürüz o yılllarda elimizdeyken yapmadığımız veya yapamadıklarımızı .. ne için? başarılı olmak için.. Kimi zaman tatmin oluruz kimi zaman bu muymuş deriz..Peki ama başarı nedir? Başarılı olduğumuzu nasıl anlarız? Örneğin kağıt toplayıp geçimini öyle kazanan ve kilosuna 1 tl alan biri günlük eve 100 tl götürmeyi  hedef koyduğunda ve o gün eve 100 tl götürdüğünde başarılıdır ama 80 tl götürdüğünde başarısızdır. Peki başarı bu kadar çabuk yön değiştirebilir mi? 

Belki de başarı  sonuç değil sebep, bitiş değil başlangıç olmalıdır. Elbette başarı kişiden kişiye göre değişir.. Kimine göre para kimine göre mülk kimine göre insan kimine göre sevgi.. Ancak şundan eminim ki başarı bitmek bilmeyen isteklerimize ulaşmak için  kendimizi yitirmek olmamalıdır..

Başarı  yalnız  olarak başladığımız yolu  yalnız olarak bitirirken içinin huzurla dolmasıdır  ve  bence insan işte o zaman başardım deyip tüm başarılarının merkezi olan kalbinden ebediyen ayrılır.. Başarılı olmak dileğiyle..

 

 
Toplam blog
: 6
: 264
Kayıt tarihi
: 13.01.12
 
 

Merhabalar.. İstanbul üniversitesi biyoloji bölümü öğrencisiyim. Aslına bakarsanız insan en iyi k..