Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

13 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakana has gelişme

Başbakana has gelişme
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geleceğe yönelik projelerini şekillendirme yönünde önemli adımlarını birer birer atmaya başladı.

Bu adımların ilk ayağı olan 3. Yargı Paketine eklenen bir madde ile 80 öncesi olaylardan dolayı halen hapiste tutuklu bulunan “ülkücülere” tahliye yolunu açan düzenlemenin yürürlüğe konulması adımı önemli bir gelişmedir.

Bu düzenleme için Kanun teklifi veren AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada: "Bu teklif bizzat Başbakanımızın isteği doğrultusunda düzenlenmiş ve halen içerde bulunan eski ülkücülerin bugüne kadar uğradığı haksızlıkların bertaraf edilmesine yönelik bir düzenlemedir. 80 öncesi ceza evine giren bir çok solcudan bugün bir tanesi hükümlü değildir. Ancak halen bir çok ülkücü haksız yere cezaevlerinde yatmaktadır. Bu yasayla ülkücülere yapılan bu haksızlık giderilmiştir".

Özetlersek; Başbakan’ın ileriye yönelik projelerini oluşturan birinci ayakta cezaevinde yatan “eski ülkücüler” vardır.Bu kesim hedef alınmıştır.

Başbakan’ın ileriye yönelik projelerinden "ikinci ayağı " oluşturan ve geleceğe yönelik çok büyük önem arz eden diğer projesi ise bir zamanlar “biz milli gömleğimizi çıkardık” dediği ve “milli gömleğin” önemli temsilcilerinden birisi olan HAS Parti ve O’nun Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u AK Parti kadrolarına dahil etmek.

Milli Görüş’ün önemli temsilcilerinden olan ve yıllardır bu görüşün merkezi olan rahmetli Erbakan Hoca’nın Saadet Partisini etkisiz hale getirmek için Numan Kurtulmuş’un bu partiden ayrılarak Has Partiyi özellikle kurdurduğu söylenen Başbakan, şimdide bu partiyi gelecekte “alternatifi” olmaktan çıkarmak için Numan Kurtulmuş’u AK Parti kadrolarına transfer etmenin hazırlıklarını yapmaktadır.

Numan Kurtulmuş’un Ak Partiye geçmesiyle birlikte doğaldır ki HAS parti tarihe karışacak böylece Milli Görüş’ün önemli kalelerinden birisi daha diskalifiye edilmiş olacaktır.

Söylentilere ve beklentilere göre AK Partiye geçecek olan Numan Kurtulmuş, yapılacak ilk genel seçimlerde partinin başına geçerek Recep Tayyip  Erdoğan’ın yerine partinin lideri olacaktır.

Dün “Biz milli göüş gömleklerimizi çıkardık” diyen bir Başbakan ve kadrosunun yıllar sonra Numan Kurtulmuş’la birlikte tekrar “Milli görüş” gömleğini giymeye mi hazırlanmaktadır. Bu sorunun cevabını ise önümüzde ki süreçte yeni gelişmelere göre yorumlayacağız.

Başbakan’ın ileriye yönelik üçüncü projesi ise DYP genel Başkanı Süleyman Soylu’yu da AK Parti kadrolarına dahil etmek.

Bütün bu siyasi gelişmelerin özellikle AKP açısından yürütülen “yeni yapılanmaların” ne anlama geldiği, AKP ve Erdoğan’ın “durup dururken” neden böyle bir açılım yaptığını ise kanımca “iyi okumak” lazımdır.

Bütün bu yeni hamlelerin perde gerisinde yapılacak ilk genel seçimlerde “AKP ve iktidarından memnun olmayan seçmenin, özellikle de “milli görüşcülerin” AKP’den kaçış yollarını şimdiden tıkamaktır. Büyük olasılıkla 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan aday olacak ve halkın karşısına çıkacaktır.

İşte Erdoğan tarafından bugünden atılan adımların gerisinde de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yatmakta, % 60 varan bir oy hedef alınmaktadır.

Bu projelerle kendisine AKP dışında ki “eski ülkücülerden”,

AKP dışında ki “Milli Görüşçülerden” ve sağda yuvalanmış irili ufaklı diğer siyasi partilerden (ANAP, DYP, BBP V.B.) oy almayı hedeflemektedir.

Son yaşanan siyasi olaylarla ilgili görüşüne başvurduğumuz MHP eski İL Başkanı ve MHP Genel Başkanlığı için adı geçen Müsavat Dervişoğlu çok anlamlı bir yorum yaptı;

“Tayyip Erdoğan ile Numan Kurtulmuş; Saadeti bulamayınca, Kendilerine HAS bir yöntemle AK oldular”.

Sayın Dervişoğlu’nun bu görüşlerine katılır mısınız, katılmaz mısınız bilemem amma; Ortada bir gerçek var o gerçekte Milli Görüş Gömleğini çıkaranlarla dün Milli Görüşü ve Erbakan Hoca’yı temsil ettiklerini iddia edenlerin bu gün ve gelecekte “kol kola” AK Yolda ilerleyecekleridir.

Kısaca dün başbakan Erdoğan için: Başkasının yaptığı elbiseyi giyenler model değil fotomodel olur.” Diyen Kurtulmuş, bugün herhalde kendiside bu fotomodele uyacak ve geçmişte AKP için söylediği birçok ağır lafları da unutacaktır.

Osman Özeker 13.07.2012 

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..