Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Basit yaşamanın insanı mutlu ettiğine inanmıyorum; küçük şeylerden mutlu olmak diye birşey yok

Basit yaşamanın insanı mutlu ettiğine inanmıyorum; küçük şeylerden mutlu olmak diye birşey yok
 

Herkes her şeyden mutlu olabilir, mutluluk kişiye göre, mutluluktan ne anladığınıza bağlı.

Ama genel algı mutluluk huzurda sadelikteymiş, basit yaşayacak küçük şeylerden mutlu olacakmışsın.

Mutluluk sanattır, bu sanatı icra edemeyenler yıldızlar çok uzak, kâğıttan bir yıldız yapayım bari derler. Küçük şeylerden mutlu olmak yıldızlara gitmek yerine kâğıttan yıldız yapmaktır.

Mutluluk bu kadar kolay olsaydı herkes mutlu olurdu. Aramaya gerek yokmuş mutluluk yanı başınızdaymış, içinizdeymiş falan. Mutluluk masal ülkesindedir. Oraya gidemeyenler işte böyle kendilerini kandırırlar.

Ve enteresandır bunlar sadece kendilerini değil tüm insanlığı kandırmışlardır. Mutluluk bir arayıştır, bulamayacağın bir şeyi ararsın. İşte hayat boyu sürecek bu yolculuk mutluluğun ta kendisidir. Kavuşmak istediğin hayallerinin, ideallerinin peşinden gidersin. Örneğin Kerim Korkut’un mutluluk yolu hayatını ortaya koyduğu (abartmıyorum belki de vali, bakan olacağı yolu elinin tersiyle itip) “İnsanlığın kurtuluşuna katkıda bulunmak” tır.

Mutluluk eğer sadece yüzümüzü güldüren şeyse bunu gıdıklayarak da yaparsın. Hiçbir şey yapmadan sadece mandalar mutlu olabilirler. Bitli sakallı dervişler ve bilumum filozof tayfasına göre mutluluğun anahtarı “Sabret, şükret, dua et”

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..