Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Batı'da Schengen Doğu'da Çin Seddi; bir vize başvursu haberi

Batı'da Schengen Doğu'da Çin Seddi; bir vize başvursu haberi
 

Küçük Düşürücü Schengen Vizesi. Çin ve Schengen Seddi. Bu vize, AB nin Faşist kininin eseridir...


AB ülkelerine gitmek için Vize Başvurusunda bulunan insanımızdan Vize vermek için istenen belgeler bir Klasör dolusu evrakı içermekte. İlk defa 22 yaşımda 1991 yılında gitmek için Vize Başvurusunda bulunmuş ve Almanya'ya gitmiştim. Aradan çeyrek asır geçti. Evlendim Bir oğlum oldu ve oğlum 18 yaşına girdi ve Finlandiya'da yaşamakta olan kardeşimin yanına gitmek için bir yığın evrak doldururken neredeyse gitmekten vaz geçecek duruma geldi. 18 Yaşındaki oğluma yaşattıklarını gözünüzün önün getirin. 

Biyometrik pasaportu olan, okuldan Onaylı Öğrenci Belgesi, Finlandiyadan E Posta ile yollanan Davet Mektubuna, Bizden istenen gelir belgesini vermeme rağmen bunca YILDIRAN prosedür insanın tepesini attırmakta.

İlk defa "Keşke Kardeşim Rusya veya Kazakistan gibi Vize istenmeyen bir ülkede yaşasaydı" dedim kendi kendime. Nedir bu kin ve nefret, nedir bu Türkleri küçültme ve vize kapılarında aşağılayıcı Terörist veya kaçak işçi sendromunu yaşatma sadizmi Allah aşkına?!. Rezillik ve kepazelikten başka bişey değil!

Türkiye 2002 yılının öncesindeki Türkiye değil. AB ülkelerinden bırakın Bulgaristan veya Romanya gibi ülkeleri hızla (onca çelme atılmasına rağmen) Batı Avrupa'daki ülkelerin  seviyesine yaklaşmakta.

Avrupa komisyonunun aldığı Vize kararlarına rağmen YASADIŞI OLARAK UYGULAMAKTA BULUNAN VİZELER AB tarafından pişkin pişkin yürürlükte durmakta.

Bakın hangi belgeleri istiyorlar; (Öğrenci olan Oğlum için İstenenler)

-Biyometrik Pasaport

-Biyometrik resimler

-Öğrenci Belgesi 

-Orjinal Davet Mektubu ( İnternetten yada fakstan yollananları kabul etmiyorlar)

-Seyahat Sigortası

-Aile Fertlerini belirtir Nüfus Kayıt belgesi

-Babanın Maaş Bordrosu

-Babanın İş Yerinden Alınma görev belgesi

-Babanın Kredi Kartı dökümleri

-Babanın Mevduat Hesabı Dökümleri

-İngilizce Fince Vize Başvuru Formu

-Türkçe Vize Başvuru Formu

-HSBC bankasına yatırmanız gereken 165TL Vize harcı ve 35 TL Havale Masrafıda cabası. (Bu para Vize Alamazsanız yanıyor geri de alamıyorsunuz, bakarmısınız rezilliğe)

-Uçak Rezervasyonu

-Ufak tefek ıvır zıvır kağıtlar veriyorlar onlarıda dolduracaksınız.

Bunları doldurduk. Bu seferde ek belge varmı dedi. Bende Google'a adımı yazarsanız yazdığım kitapları görebilirsiniz dedim. Ciddi ciddi gitti ve Google'a adımı yazıp bir köşe yazımı printer'dan çıkartıp dosyaya ekledi. Sağolsun Aslında İstanbul Fahri Konsolosu yine bizden yanaydı, zira sorun ondan kaynaklanmıyor sorun bu prosedürü isteyen AB'ni Yasa Dışı Vize uygulamalarından kaynaklanıyordu.

İçimden "Vay be! Türklere Eskiden gelmesinler diye ÇİN'liler Vize olmadığı dönemde Çİn settini yapmış, şimdiyse Schengen Setti var" diye geçirdim.

Oğlumun Filandiya'ya gitmesini istememin en büyük nedeni Türkiye'nin dışına çıkarak vzyonunu genişletmesinden başka bişey değil.

Bence artık AB, birliğine üye olan ülkelerden gelipte İstanbul'da iş aramaya başlayan kendi vatandaşlarının durumuna baksın.

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..