Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Dünya
 

Batının sorunu: Doğu sorunu

Ermenilere soykırım yaptığımızı iddia edenler kervanına Alman Parlamentosu da katıldı. Birinci Dünya Savaşı’nın ilk yılında Rusya’nın kışkırtmasıyla Türkiye’ye karşı ayaklanan Ermeni çeteleri katliamlar yapıyordu. Bir yandan “Büyük Savaş”ın cephelerinde İngiliz, Fransız ve Rus ordularıyla vuruşan Osmanlı İmparatorluğu bir yandan da içindeki Ermeni çeteleriyle baş etmek zorunda kalmıştı. Padişah kararıyla imparatorluğun başka bölgelerine zorla nakledilen Ermenilerin bir kısmı bu nakil sırasında zarar gördü.

Almanya’nın diğer ülkelerden farkı var. Çünkü 1915 Ermeni olaylarının ortaya çıkmasında önemli sorumlulardan biri. Enver Paşa’yı ikna ederek Osmanlı’yı savaşa Almanlar soktu. Ona “eski zamanların büyük fatihleri” gibi olacağını söylediler. Türkiye’ye gönderdikleri silah ve mühimmat sandıklarının üzerine adres diye “Enverland” yazdılar. Yani Enver Ülkesi. Anadolu’dan Hindistan’a kadar toprak vaat etmişlerdi. Büyük İskender gibi olacaktı. 

Sanayisini geç tamamladığı için dünyayı paylaşmada geç kalan Almanya’nın, Fransa ve İngiltere’yle girdiği rekabetin askerleri Türklerdi.

Türk ordularına kumanda edenler ise Alman-Avusturya subaylarıydı.

Almanya için cephelerde şehit veren Osmanlı’nın Anadolu içine hakimiyeti zaafa uğradığı için Ermeni çeteleri azdı.

Bugün Almanya, 1915’te Ermeni çetelerinin Türklere yaptığı mezalimi değil de zorunlu göç sırasında Ermenilerin can ve mal kaybı yaşamasını göz önünde tutması ihanetle eşdeğer. 

http://www.elazigfirat.com/Kyk-1-Akin-Eraslan-Balci-20.html

 
Toplam blog
: 26
: 254
Kayıt tarihi
: 24.05.12
 
 

Yüksek öğrenim. Tarih, felsefe ve sosyoloji alanlarına ilgim var. Güncel politikayı takip ediyoru..