Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

Belden aşağımız mı yoksa belden yukarımız mı daha önemli?

Belden aşağımız mı yoksa belden yukarımız mı daha önemli?
 

Sadece belden yukarımız kalabilir. Öyle bir durumda söz konusu olur bu? Ya da felsefi bakımdan anlayalım bilelim diye, merak edenler için.

Peki, bu sorunun cevabı var mı? Hayatı anlamlı kılmak istiyorsanız cevabı olmayan sorular da soracaksınız.”Her ikisi de önemli, biri olmadan ötekinin anlamı yok” Gerçekten öyle mi? Belden yukarısı olan engelli yaşıyor ama.

İnsanların çoğu “beynimiz belden yukarımızda o nedenle belden yukarımız önemli” diyecektir. Diğeri “Belden yukarımız kaldığında yaşıyoruz; belden aşağımızla yaşayamayız” Hani bir an için her iki durumda da yaşadığımızı düşünelim. Nasıl bir durum ortaya çıkar? Ayaklarımızın gözü yok, gözümüzün ayakları yok.

Siz beyni çok önemsiyorsunuz ama cinsellik yok, soyunuz devam etmez, dahası aşk olmaz. Gözünüz görse nolur, bir yere gidemedikten sonra. Tamam, bunu teknoloji çözdü.

Ama insanı insan yapan her şey de yukarıda sanki. Teknoloji aşağıyı yaptıysa yukarıyı da yapar. Gelecekte yarım insanlar yarım olmaz belki. Belki yarım insan da yeter.

İş teknolojiye kaldıysa bir yerimiz diğerinden önemli olmaz. Yapma beyin yapma bacak, bizim için ne fark edecek. Doğal halimizde fark önemli. Dilimizle konuşuyoruz; olmasa sesimiz çıkmaz. Elimizle yazarız ama aynı şey değil.

“Yarımız yoksa yarım adam değiliz; hiç yoğuz” sözüne katılmıyorum. Kalan yerimiz ne kaldıysa önemlidir. Bazen bir el bir ayağızdır ama bu bile bizim için önemlidir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..