Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Beni Böyle Sev / Furkan’ın kahvesini tuz yerine, acı kondu!

Beni Böyle Sev / Furkan’ın kahvesini tuz yerine, acı kondu!
 

Genç nişanlılar; Seda ile Furkan.


TRT 1.in eğlenceli gençlik dizisi Beni Böyle Sev geçtiğimiz akşam 35.bölümüyle ekranlarımızdaydı. Sevilen dizinin reyting grafiği pek parlak olmasa da küçümsenmeyecek bir izleyici kitlesi var. AB’de 12.ci, Total’de 21.ci olmuş.

Geçen bölüm Seda’nın ailesi olmadığı için Reha Beyden kız istemeye gelirler. Olanlar olur, Safiye Hanımın densiz konuşmaları, İlyas Beyin pot üstüne pot kırması ortamı iyice gerginleştir. Reha Bey sinir krizine girer, mutfağa kaçar, kendi kendisini zor tutar, karısı Nadide Hanım teskin eder.

Sedanın kahveleri dağıtmasıyla, Furkan, “Seda benim kahveye tuz katmadın umarım” esprisi yapar. Safiye Hanım da, “Oğlumun kahvesine inşallah tuz koymamışsındır müstakbel gelin hanım, sonrasında bozuşuruz, efendime söyleyeyim seni istemeden çeker gideriz, kala kalırsın ortada”  demesi bir anda soğuk hava estirir. Bir takım karşılıklı densiz konuşmalardan sonra ortalık iyice gerilir. Safiye Hanımın dediği olur, Seda’yı istemeden İlyas Bey “Ben ölsem de bu kibirli ailenin kızını almam, alın yüzükleri de bir yerinize çalın der ve ailesi ile kalkar giderler.

Ömer, Ayşem, Nail Bey ve Eda Hanım sessiz kalırlar. Ama olanlardan dolayı çok üzülürler. Reha Bey de pek güzel laflar soktu amma, ben daha kötüsünü bekliyordum ondan.

Tuzlu kahve esprisi acı kahve olmuştur. Ertesi gün Furkan, Seda’dan özür diler ve yüzükleri kendi aralarında takarlar. Furkan’ın Seda’nın beğendiği tek taş pırlanta yüzüğü sonradan alıp, takması Seda’yı çok duygulandır.

Seda’ya ve Furkan’a atılan mailler Furkan’ın kafasını karıştırmaktadır. Seda bunları yazanın Taner olduğunu bulur. Ben evleniyorum beni rahatsız etme diye telefon eder. Taner son kez bir defa görüşmek ister.

Furkan bu mail meselesini Ömer ve Haluk Beye anlatır.  Kim olduğunu çözerler. Seda’nın eski belalısı olan Taner olduğunu, Ömer bulur. Bakalım ileriki bölümlerde Taner Seda’nın başına ne çoraplar örecek.

Diğer taraftan Reyhan, Nezih’i getirmek için tertiplediği aldatmaca nikâh hazırlıkları devam ederler. Reyhan o derece ileri gider ki, hayalinde nikâhı canlandırır, Nikâh salona Nezihin gelmesi, hatta ona rende getirmesi enteresandır. Fahriye’nin tarçınlı kek duyunca hapşırıkları onu bu rüyasından uyandır.

Reyhan çok üzgündür, Fahriye onunun moralini düzeltmek için bir kına gecesi düzenler. Tüm arkadaşlarını ile evde toplanırlar. Kına türkülerinde Reyhan ağlatılamaz, ama Ayşem hamileliğin verdiği duygusallıkla o ağlar. Reyhan bir türlü kına yaktırmak istemez.  Serhat’ın annesi, kaynana avuçlarına birer sarı lira koyunca kına yakılır. Nezih, tebdili kıyafetle (komşu kadını olarak) çıkar gelir. Kına merasimini kenardan seyreder. Nezih’i, Haluk Beyin oğlu Deniz ilk görmüş ve kıyafetine yardımcı olmuştur.

Nezih kına gecesinden, aşağı iner ve Ömer ile karşılaşır, Haluk Bey zor tanır. Sarılır, gülüşürler.

Kına merasimi bitmiş, Serhat ve annesini sokaktan uğurlarlar. O sırada Reyhan karşısında Nezih’i görür. Önce hayal gördüğünü zanneder, Fahriye ben de görüyorum deyince, hayal olmadığını fark eder. Gerçekten kavuşmuşlardır.

Ayşem ile Ömer o gece eski evlerine inerler ve orada kalırlar. Eski mutlu günlerini konuşurlar. Ömer bir harika fikri vardır. Söylemedi amma, tahminim evi satın alıp, restore edecek. Bu fikir ileride Ayşem’i çok mutlu edecektir.

BSK Yapım dizinin tanıtımı amacıyla, sosyal medya üzerinden dizinin yayın günü, her pazartesi etkinlikler yapmaktadır. Oyuncularını hayranları ile buluşturuyor ve merak ettikleri soruları cevaplandırıyorlar. Geçtiğimiz pazartesi günü Mert Turak ve Burcu Altın izleyicilerin sorularını Facebook ve Twitterdan cevapladılar. Ayrıca yeni yılda üniversitelerde sohbet programlarına başlayacak olan yapımcı firmanın amacı dizi oyuncuları ile hayranlarını daha çok bir araya getirerek paylaşımı arttırmak. Ayrıca yeni yıl hediyesi olarak, üzeride “Beni böyle sev” yazan ve Ömer ile Ayşem’in gelinlikle bisiklet üzerinde resimlerinin bulunduğu saplı bir porselen Nescafe bardağı yaptırmış, sevenlerine dağıtmaya başlamıştır.

Nezih, (Mert Turak) 7 haftalık bir ayrılıktan sonra diziye bu hafta döndü. “Mucize” adlı bir sinema filminde oynamış. Önümüzdeki günlerde vizyona girer tahminim. Nezih karakteri, ileriki bölümlerde o güzel komik esprileriyle izleyiciyi kırıp geçirecektir. Daha önce de belirtiyim gibi Reyhan ve Fahriye’nin uzun süren espri sahneleri beni sıkıyor. Sayın yönetmenimiz biraz dozunu ayarlaması lazım.

Diziye önümüzdeki hafta 36.bölümde yeni bir genç oyuncu Cem Avnayim katılıyor. Daha önce, Elde var hayat ve Her şey yolunda merkez dizilerinde rol olan oyuncu hangi karakterle yer alacak haftaya göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..