Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Benzine zam üzerine zam, yola devam

Benzine zam üzerine zam, yola devam
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği ''tavan fiyat''ı kurşunsuz benzin ve kırsal motorinde artırdı. EPDK, 25-27 Temmuz'da geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 95 oktan kurşunsuz benzinde 4 kuruş ve kırsal motorinde 1 kuruş artırdı.

Geçen hafta zaten vatandaş gelen zamlarla kafayı yemişti. Bu son zamlarda onun cilası gibi oldu. Hatırlatırsak geçen hafta benzin, motorin ve fuel oil'de maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları yükseltilmişti. Hükümetin akaryakıtta ÖTV'yi arttırmasının hemen ardından dağıtım firmaları da zammı kendi fiyatlarına yansıttı. Buna göre dün 2.92 lira civarından satılan kurşunsuz benzinin litre fiyatı bugün yaklaşık 3.15 liraya yükseldi. Motorin fiyatı da 2.35 liradan 2.53 liraya çıktı.

Dolar düşüyor. Ama vatandaşın cebinden çıkan para daha da çok oluyor. Benzin fiyatlarının artmasıyla birlikte dün 45 litrelik deposu 131 liraya dolan bir aracın deposunu bugün doldurmak için artık 140 lira gerekiyor.

ÖTV'de yapılan son artışın ardından benzin fiyatı içerisinde devlete ödenen vergi de yüzde 65 seviyesinden yüzde 67'ye yükselmiş oldu.

Hadi gözünüz aydın.

Acaba dünya da aldığın benzinin %67’i vergi olan başka ülke vatandaşı var mı merak ediyorum

Herkes bilsin ki, 3.12 litrelik benzin fiyatının 2.12 lirasını ÖTV ve KDV oluşturuyor.

Ne diyelim.

Hayırlı olsun.

Bu şekilde de yola devam diyelim.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..