Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '08

 
Kategori
Tıp
 

Beyin dopingi

Oxford Üniversitesi, İnsanlığın Geleceği Enstitüsü başkanı Dr. Nck Bostrom, kognitif süreçleri ve sığayı, belleği, konsantrasyonu ve zihinsel enerjiyi arttıran ilaçların geliştirilmesinin, toplum ve birey yararına olduğunu savundu.

http://www.independent.co.uk/news/education/higher/against-the-grain-the-benefits-of-brainboosting-drugs-are-huge-835576.html

Çocukluğumuzda Fosfostimol vardı. AFL’deyken, sınavlardan önce bazı arkadaşlar yutardı. İçinde fosfor vardı sanırım, bu da enerji molekülleri olan ATP’leri arttırıyordu herhalde. Sonra ortadan kayboldu. Yasaklandı mı bilmiyorum.

Beyin dopingi mümkündür.

Öncelikle doğal yollardan mümkündür: Kısa bir süre için daha yüksek konsantrasyonlu oksijen karışımı solumak, zihni canlandırıyor ve bunun kullanımı birçok ülkede yasal. Ancak saf oksijen insanı öldürür, onu da belirtmiş olalım.

Arkasından feci bir düşüş getirse de, birçok uyarıcının beyni bir süreliğine hiperaktif yaptığını da biliyoruz. Birçok sanatçı, daha iyi eserler verebilmek için onları kullandığını açıkça beyan etmiştir.

Sporda da doping var. Vücut geliştirmecilerin o kaslarla sonunda başlarına neler geldiğini de biliyoruz.

O nedenle, sizlere önerim şu: Beyin dopingine kuşkuyla yaklaşın. Kendinizi aptal hissettiğinizde, ilaç almak yerine, bakış açınızı değiştirin. Hiç gitmediğiniz bir yere gidin, hiç yapmadığınız bir şeyi yapın. Tanımadığız insanları seyredin ve dinleyin. Yan etkisi de yok. Göreceksiniz, beyninizin kilitli kapıları açılacaktır.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..