Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '09

 
Kategori
Anılar
 

Bil bakalım yaşımı

Bil bakalım yaşımı
 

ALINTIDIR.


Sevgili ninem ve dedem. Birbirlerini çok seven, birbirlerinin diplerinden ayrılmayan ikili. Ne zaman hangi tarihte evlendiklerini bilmezler, hangi tarihte doğduklarını hayatta bilmezler. Bilmek istemeleri de o kadar önemli değildir, onlar için. 

Günün birinde kalan bir miras için, ninemin gün ay yıl olarak yaşına ihtiyaç duyuldu. Hakim, ninenin doğduğunu hatırlayan yada gören biri varsa, şahid olarak getirin, bu işi çözümleriz. Derhal köyde bir araştırma, ninemin doğduğu günü hatırlayan bir teyze bulduk. Köyde yaşam süresi oldukça uzun. 

Hakimin karşısına hep beraber çıktık. Hakim soruyor, hadi teyze söyle bakalım bu kadının doğumu ile ilgili ne hatırlıyorsun. 

Bizim teyzeden cevap.... kadanı alayım hakim bey oglum, didiler, Samsun a Gazi Paşa geliveronmuş, bagarsın bizim köve de ugrar. Büle konuşuvirirken, bu kızanın garnı agriyiverdi. Bizim velette bahçeden kiraz dalını gırmış, üstünde giraz lar daha olmamış, ana teyzeme virde agrısı geçsin. 

Agam, hakim beyin başka bir şey hatırlamirim. 

Hakim bütün bu konuşmalar sonunda kendini tutamayıp, koy verdi kahkahayı, yaz kızım, Haziran ayı olamaz, kirazlar olmamış, tam ve doğru 19 Mayıs 1919. 

İşte tam bu sırada bizim ninenin kadınlığı aklına geldi, dedeme hu efendi. Bu kızan doğrimi söyledi. Biz daha genciz değel mi. 

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..