Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

Bilgi insanı insan yapar; bilgi dışında öğrendiğiniz her şey ise insanlıktan çıkarır

Bilgi insanı insan yapar; bilgi dışında öğrendiğiniz her şey ise insanlıktan çıkarır
 

Katil bilim adamı yoktur; ama katil din ve ahlak adamı milyonlarcadır. Dünyanın ve hayatın nasıl olması gerektiğini bilim söyler. Şu anda bilim hiçbir şey söylemiyor; ya da söylüyorsa bile biz dinlemiyoruz. Dünyanın ve hayatın nasıl olması gerektiğini din söylüyor, töre söylüyor, ahlak söylüyor, anlayışlar söylüyor, IŞİD söylüyor, Taliban söylüyor, küresel güçler söylüyor, kin ve ihtiraslar söylüyor.

Çocuğun ailede, okulda, hayatın içinde bilgi dışında bir şey alıyor öğreniyorsa dünyada ve hayatta hiçbir şeyin yolunda gitmesini bekleme. Allah’ın kanunları bile adam öldürmek için kullanılıyor. İnsanlık salt bilgiyle buralara gelseydi bugüne kadar bir tavuk bile ölmezdi. Ayniştayn’ın düşünceleri nedeniyle ölmüş bir kişi olabilir mi? Ama ben size sevgi dağıtan dervişler yüzünden bile insanların öldüğünü ispat edebilirim. Araştırın, âlemi sevgiye çağıran Mevlana yüzünden bile ölen vardır. Çünkü bu kavramlar arızalıdır.

Elle tutmadığın, gözle görmediğin, ölçemediğin, tartamadığın ne varsa insanlar için sorundur. Dünyanın bugünkü hali bu nedenledir. Demir kendiliğinden kimseyi öldürmez; onu tutan bir el olmadıkça. Demiri tutan el bilgi dışında deyip zararlı ilan ettiğimiz zihniyettir. Demiri öğret, zihniyeti öğretme.

Şu anda okullarımızda öğretilen şeylerin kapsam olarak yarısı bilgi dışı kavramlardır. Bilgi insanı Ayniştayn yapar, bu kavramlar IŞİD yapar. Kerim Korkut “eğitim zararlı” derken bunu kastediyor. Alın kitapları çocukların elinden, bilgi olanı ayırın; kalanı yırtın atın! Anne babaların çocuklarını yetiştirmelerine izin vermeyin. Çünkü onlar da bu yanlış eğitimin ürünü.

Çocuğa insanlığı öğretmeyin; çünkü sizin yetiştirdiğiniz insan orada kelle kesiyor, kelle! Ahlak göreceli; ben böyle olacak diyorum, sen hayır böyle olacak diyorsun. Ve kavga başlıyor. Hiç olmasın! Nedir sizin ahlak dediğiniz şey! Çocuklara salt bilgi verin, Ilgaz Dağı 3000 metre. Bu öğrendiği ile çocuk karınca bile öldürmez. “vatan kutsaldır” ı öğrettiğin zaman bir milyon Ermeni’yi keser! Ne kutsalı ya; alt tarafı toprak!

Kerim Korkut eğitim sistemlerinde bilgi dışındaki bu kavramlar kaldırılacak ve çocuklara asla öğretilmeyecek. Din ve mezhepler mensuplarıyla sınırlı kalmak üzere İnanç Birimi tarafından özel olarak düzenlenecek. Orada ahlaklı mı oluyorsun, muhafazakâr saygılı terbiyeli mi, senin bileceğin iş. Bu abuk sabuk şeylerin hiç birini bu tarafa geçiremezsin, izin vermem.

Ya kör bu insanlar! “Bizi değerler öldürüyor” diye bas bas bağırıyorum kimsenin umurunda değil! Terbiye sorun, sadakat sorun, yardım sorun, sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük sorun, ahlak, namus sorun… Adam “beni niye sevmiyorsun” diye öldürüyor… Yardım ediyorsun diye çalışmıyor. Bunları kaldırın, dünya cennet olur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..