Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
İnançlar
 

Bilim ve Tanrı...

Bilim ve Tanrı...
 

discoveringgodinscience.com


 

Siirtte kendiliğinden yanan eşyalar örneğinden yola çıkarak bilim ve Tanrı ilişkisi konusunda bir inceleme yazısı yazmak aklıma geldi. 
 
Bilindiği gibi İsviçre ve Fransa sınırında, yeraltına inşa edilmiş hodron çarpıştırıcısı 27 kilometre uzunluğunda, Atom parçacıklarının yapay yollarla çarpıştırılmasıyla 13,7 milyar yıl önce galaksileri, yıldızları ve hayatı oluşturan Büyük Çarpışma (Big Bang) esnasında neler olduğu anlaşılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar 10 milyar Euro harcanan araştırmaların ilk sonuçları bu yıl alınmaya başladı ve Tanrı parçacığı adı da verilen Higgs Bozonu bulundu.Higgs bozununun hangi aşamada devreye girdiği konusunda bilim insanları aşağıdaki açıklamayı yapıyorlar:
 
Büyük Patlama’dan sonra ne oldu? Big Bang’i takip eden mikrosaniyelerde dünyanın bir madde çorbası olduğu düşünülüyor. Herhangi bir ağırlığa sahip olmayan bu parçacıklar ışık hızında her bir yana doğru yayılıyordu. İşte bu noktada Higgs Bozonu devreye girdi.
 
Higgs Bozonu nedir? Higgs Bozonu atomdan da küçük parçacıklar, ama boylarından çok daha büyük işler başarıyorlar. Evrene yayılan maddeler, bu parçacıkların bulunduğu alanlardan geçene kadar herhangi bir ağırlığa sahip değilken,Higgs Bozonu sayesinde ağırlığa kavuştular. Bu sayede yıldızlar, gezegenler, dünya ve tabii, nihayetinde insanlar oluşabildi.
 
İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, bilim dünyasında yaşanan büyük gelişmeyi çocuklara aktarmanın kolay yolunu bulmak için bir kampanya başlattı. Gazetenin twitter sayfasında takipçilerden “Higgshelp” başlığı altında Higgs Bozonu’nu yedi yaşındaki bir çocuğa anlatmanın en basit yolunu önermeleri istendi. Verilen cevaplardan dikkat çekenler şöyle:
-  Erkek çocuklar= elektronlar, kız çocuklar=protonlar, nötronlar=oyun parkı. Higgs Bozonu=Anne, yani onların anlaşarak oynamasını sağlayan unsur.
-  Fizik yapbozunun en önemli parçası kayıptı. Bu parçanın neye benzemesi gerektiğini biliyor ama gerçekten olup olmadığını bilmiyorduk. Artık biliyoruz.
-  Higgs Bozonu, parçaları atomdan bile küçük olan ve her şeyin ana maddesi olan bir yapbozun son parçası.
-  Evrendeki her şey bir büyük un çuvalının partiküllerinden oluşuyor ve Higgs Bozonu bu parçaları bir arada tutan yumurta oluyor.
 
Peki Higgs Bozonu'na neden Tanrı parçacığı da deniliyor?
 
Aslında bu isim bir şakadan ibaret. Standart Model'i popüler dilde anlatmayı deneyen bir kitabın içinde, parçacığa adını veren Peter Higgs'in 'Şu Allahın belası parçacık da bulunamadı gitti' diye bir cümlesi var. O cümle zamanla kılık değiştirip 'Tanrı Parçacığı' şekline dönüştü. Popüler dilde, özellikle de gazeteler ve televizyonlarda kullanıla kullanıla da yaygınlaştı ve "Tanrı Parçacığı" deyimi kamu oyunda kabul gördü. 
 
Her ne kadar bu isim şakadan ibaretse de, Higgs Bozonu'nun atomların düzenini sağlayan çok önemli bir etken olduğu kaçınılmaz. Bilimsel açıklaması böyle. Şimdi buraya bir nokta koyalım ve dünyanın yaratılışına materyalistler nasıl bir gözle bakıyor? Onu inceleyelim.
 
Yoğunluğu çok fazla fakat hacmi bir toplu iğne başı büyüklüğünde olan bir madde Big Bang dediğimiz büyük patlama sonunda dağılıyor. Bu dağılma sonucunda  galaksiler, gezegenler oluşuyor. Tabii bütün bunlar kendiliğinden oluyor. Sonra dünya adı verilen bir gezegenin etrafına kendiliğinden bir atmosfer ve diğer tabakalar geliyor. Toprak, su, hava, ateş dediğiniz 4 element kendiliğinden oluyor ve en sonunda kendiliğinden canlılar oluşuyor. Dört element vasıtasıyla da canlılar yaşamlarını sürdürüyorlar.  Peki bunu sağlayan güç nedir? Materyalistler bütün bunların kendiliğinden olduğunu düşünürler ve Tanrı kavramını bu olayların dışında tutarlar.
 
Başka bir örnek...
 
Çocuk nasıl olur?
 
Cevap: Yumurta ile spermin birleşmesinden. Ne kadar basit değil mi?
 
Peki bu düzeni sağlayan güç nedir?
 
Materyalistler bütün bunlar kendiliğinden oluyor derken, inananlar bunun arkasında Allah olduğunu bilirler. 
 
Çünkü her şeyde olduğu gibi  bilimsel her olayın arkasında da Tanrı olduğu unutulmamalıdır.
 
Bakara suresinin 255. ayetinin bir cümlesi şöyledir:
 
"Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar."
 
Bütün bilimsel gelişmeler Allah'ın izin verdikleri ölçüsünde gerçekleşmektedir.
 
Eğer bir evde kendiliğinden yanan eşyaların nedeni belli olacaksa, bunun ne şekilde anlaşılacağına izin verecek olan Allah'tır. 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..