Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '22

 
Kategori
Dostluk
 

Bir dost !

Bazı insanlar vardır, yazdığın bir yazıya, şiir derler, küçümserler ve küçümsediklerini de beğeniler. Aslın da beğenmedikleridir onlar. Bir insan beğenmediği bir yazıya veya şiire niçin beğendiğini belirtir ki.

Ve sen bir yorumda bulunursun, o insan senin gerçek bir arkadaşınsa bu yazılan yorumu kafasına bile takmaz, sen o yorumu yazdığında senin ruh durumuna asla anlayamaz. Yorumu sil der bana, sende sileceğini belirten bir işaret gönderirsin, yemektesin o anda o yorumu silemezsin, yemeğim bitsin dersin, balık ve rakının içindesin, beynin anılarda gezinirken o anda bunu önemsiz görür. Heyhat arkadaşa dert olmuş ki beş dakika bekleyecek zaman bulamamış ki beni de arkadaşlıktan silmiş. 20 senelik bir arkadaşlık bir sahte yoruma kurban gitti.

Normalman bir kelimedir. Kullandığın o yorumun içinde olan... Bu nasıl bir solculuktur ki bir kelime için o arkadaşı siler.

Yazıya şiir der. Şiire yazı der. Yazı, şiir veya yorum yazarken o anda içimden geldiği gibi yazarım, şu bu kelimeye kırılacakmış, gücenecekmiş diye düşünmem. Veya Milliyet blog editörleri yazıma onay vereceklermiş, vermiyeceklermiş umurumda olmaz.

Hayat ta öyle değilmidir. Yirmi senelik şahsi arkadaşlığın olan biri bir yorum/kelime yüzünden seni silebilir.

Bir söz, bir laf herşeyi geride bırakır. Ha yirmi senelik arkadaşlıkları, ha otuz senelik evlilikleri, ha iki senelik evlilikleri.

Yolun açık olsun dost insan...

Gülü, güle...

27 Décembre 2021 21h02

Ohannes 

 

 
Toplam blog
: 161
: 379
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Matbaacıyım, şu anda malülen emekliyim. Askerden önce şiir denemelerim oldu. Bazı dergi ve gençlik ..