Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Bir gecelik ilişki ve bir köşe yazarı

Bir gecelik ilişki ve bir  köşe yazarı
 

28.Nisan.2008 tarihli bir gazetenin Bayan köşe yazarı şöyle yazmış;

" Biliyorsunuz iki yıldır düzenli ilişkim yok. (nerden biliyorsak?)Gelenler gidenler, gidip gidip yine gelenler... Geçinip gidiyoruz işte. Mutlu muyuz, evet. Her iki tarafınd a bir şikayeti yok. Herkes yaşadığına, andan kalana bakıyor."

" Sabahları günaydın diyerek uyanmak güzel oluyormuş " dedi eli sırtımda. Kalktık sonra çay/kahve içtik. Gazetelere baktık yorumlar yaptık ve gitti... Kapıyı kapattığımda rahatlayacağımı bilemezdim. Niye hafiflediğimi söyleyeyim : Birinin kalma ihtimali , gitme ihtimalinden daha çok korkutur beni.

Bazı köşe yazarlarımız vardır biliriz. Cinselliklerini, özel hayatlarını göz önünde yaşamaktan ve bunları yazmaktan çekinmezler. Ciddi bir okur kitleleri vardır. Hem eleştirir hem okurlar. O insanların işi de budur , düşünce yapıları da budur. Gittikleri restaurant'ta birisinin bıyık altı gülmesi ya da cinsel obje olarak görülmek onları rahatsız etmez. Bu da bir bakış açısıdır saygı duyarım.

Yukarıdaki köşe yazarı hanımefendi de " gecelik " sevgilisini , kendince doğru olduğu için yazmış.

Peki ama , toplumsal mesaj veren hatta kamu oyu oluşturmada en büyük faktör olan medyada bir köşeyi kapıp , sonra da toplumsal kültür, gelenek göreneklerimizle örtüşmeyen yazılar yazma sorumsuzluğunun bir sınırı yok mudur ? " Hafif Kadın " olmanın size ve sizi okuyan okuyuculara ne gibi bir artısı olacaktır ? " Hafif Kadın " ya da " kolay kadın " sözü bana ait değil . Bir gecelik ilişkilere erkeklerin bakış açısı ve ifade şekli.

İnsanların hayatlarını özgürce yaşama hakları var. Tercihleri de kendilerine ait. Dünya'nın her yerinde , her meslek grubunda, yaşam şekilleri ve kültür mirasları doğrultusunda bir " etik" anlayışı var. Lütfen "kadınları , ilişkileri , cinselliği , aşkı sıradanlaştıracak " yazılar yazmaktan vazgeçin.
Sizin doğrunuzun herkesin doğrusu olması mümkün değil. Bir bakın bakalım sizin camianızda bu içerikte yazı yazan kaç kişisiniz ?

Bu topluma ne oldu sorusunu sormaktan yorulduk artık. Ne olduğu değil , neden olduğu ayrıntısında cevabı. Ve ben bıkmadan usanmadan bu konuları yazacağım ve eleştireceğim. Adı suya yazı yazmak olsa bile...

Nur Zeynep Çelik

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..