Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1359
 

Bir Kıbrıslı Kebabı, Şeftali kebap

Bir Kıbrıslı Kebabı, Şeftali kebap
 

Ben, sevmesine seviyorum, şu şeftali kebabını, ama, şimdilerde yapmıyorum. Kolesterol, tansiyon buna izin vermiyor. Çocuklar mangal yaktığında, kaçamak oluyor.

ONSUZ OLMAYAN, Karın yağı (TERP, koyundan  daha lezzetli olur.) Önceden iyice yıkanır, sirkeli suda veya limonlu suda bırakılır.

Annem; DOMATESİN BOL OLDUĞU ZAMANLARDA,' LEZZET VERİR DER', bir domates rendelerdi. Maydanozu da, çok ince kıyar, fazlaca koymazdı. Baharatlardan, kara biber, biraz da kırmızı biber, tabii damak tadına göre, belki de değişik baharatlar da eklenebilir. Aşağıda verilen malzeme, iyice yoğrulur, ve terpler, kare şekinde kesilir, dolma sarar gibi sarılır, çift şişe dizilirdi

BİR PİDEYE; (KÖMÜRDE PİŞİRİLDİKTEN SONRA)

beşer tane Şeftali, maydanozla soğan, salata şekinde kesilmiş,

ne çatal, ne bıçak, paketleyin yiyin. AFİYET OLSUN.

ANNEMİN TARİFİ :

Bir kilo az yağlı kuzu kıyması

çok ince kıyılmış orta boy dört soğan,

Karın yağı, (terp, koyunun olsun)

KARA biber, AZ kırmızı biber.

BU sizlere ilk tarifim, bu konularda, güzel yazdığıma, pek inanmıyorum, ama  bahar geldi, imangallar yanacak, bende sizlere, tam Bahar girişinde, bir sunum yapayım dedim. Bol şeftali kebaplı günler, buyurun, KIBRIS'TA SİZLERE İKRAM EDELİM. SEVGİLER, SAYGILAR. 

Cemile Torun bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ben biraz geç kaldım, bir parça bana da kalmıştır herhalde. Mutluluklar.

Şahin ÖZŞAHİN 
 13.04.2013 23:19
Cevap :
Olur mu? Biz, mutlaka yakarız mangalı, yaparız şeftali kebabını. GEÇ KALMADINIZ... adadan selamlar efendim.  14.04.2013 12:46
 

Çok ilginç, hiç duymadığım bir kebap tarifi öğrendim sayenizde. Dediğiniz gibi bir kere yemekten bir şey olmaz kolesterole falan :) Sevgilerimle Göksel hanımcım.

NURTEN DEMİREL 
 08.04.2013 17:39
Cevap :
Afiyet olsun. Dikkat edin alışkanlık yapar. SEVGİLER ADADAN.  09.04.2013 11:43
 

Sevgi Göksel Hanımcığım blog kebaba takıldı kaldı üstüne çay veya tatlı sunmayacak mısınız BİZE(bana)? Sevgiler gönderiyorum gül kokulu.

Sündüs Akkaya 
 04.04.2013 1:36
Cevap :
Sündüs Hanımcığım, buyurun gelin, başım üzre... Blog yazarları toplansın, bir Kıbrıs gezisi yapın. ERSİN beye de yazdım. Çaylar, KAHVELER, tatlılar da var. ADADAN, KUCAK DOLUSU SEVGİLER.  04.04.2013 20:20
 

Kebap o coğrafyada bizim Güneydoğumuza göre daha batılı ve hoş tadlar içeren bir mahiyete bürünmüş gibi göründü bana... Eeee, havasından, suyundan, kültüründen olsa gerek! Aslında bir hafta sonu atlayıp Kıbrıslı şeftalili kebabın tadına bakıp dönmek bile yeter... Anavatandan selamlar ve daimi esenlik dileklerimle...

Ersin Kabaoglu 
 03.04.2013 14:59
Cevap :
BUYURUN GELİN, SAYIN YAZARIM. Ben dedim, birisi, toplasın blog yazarlarını, uygun yer bulurum, bedava da rehber sizlere. Kebabın batılı görünümü, bolca kolestrol içeriyor, ama, bir kez yemeden bir şey olmaz. ADADAN SAYGILAR, SEVGİLER EFENDİM.  04.04.2013 20:11
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 164
Toplam yorum
: 1386
Toplam mesaj
: 72
Ort. okunma sayısı
: 222
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster