Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Bir Maç Kritiği / Malatya'da Sadece Fener Değil, Fair Play de Kazandı!

Bir Maç Kritiği / Malatya'da  Sadece Fener Değil, Fair Play de Kazandı!
 

Son yıllarda stadlarda, sahalarda çıkan olaylara o denli alıştık ki, aslında çok normal geçen bir maç bile bize olağanüstü geliyor. Maç boyunca tribünlerdeki güzel tezahürat, sahada centilmence mücadele, fair play ve hakemim kırmızı kart çıkarmaması takımınızın aldığı galibiyetten çok sevindirici oluyor.

Bu bakımdan Pazar günü saat 16.00'da Malatya'da oynan Malatyaspor - Fenerbahçe maçı son derece sakin, centilmence, kavgasız gürültüsüz geçti.Bunda hakemin başarılı yönetimi yanında, başta Malatyaspor olmak üzere sahadaki 22 oyuncunun da kuşkusuz büyük payı var. Maçın enstantanelerinden birini hatırlıyorum: Fenerbahçeli Atif bacağı sakatlanan rakip oyuncuya yardım ediyor.Oyuncu ayağa kalkınca da dostça el sıkışıyorlar. Seyirciler de bu havaya uymuş, karşılıklı takımlarını desteklemekte..

Bence kavganın gürültünün, kontrolsüz hırsların prim yaptığı bu zamanda, bu kazanılan  zaferlerden de üstündür. Futbolumuzun geleceğini kurtaracak en önemli faktörlerdendir. Geçen haftaki derbide havada uçuşan kartlar ve tekmeler hatırlanırsa, demek ki böyle oynayan sahada kazanmasa da, gönüllerde kazanıyor. Bu açıdan Malatyasporlu ve Fenerbahçeli futbolcuları tebrik ederken tüm maçların böyle geçmesini diliyoruz.

Takımlara gelince; geçen iki haftanın yaralı aslanı Fenerbahçe akıllı bir futbolla net bir galibiyet aldı. Takımda özellikle Atıf, Giuliano, Alper, Volkan ve Neustaedter başarılı bir 90 dakika çıkararak, gelecek haftaki G.Saray derbisi için ümit verdiler. G.Saray bugün yine istim üzerinde farklı kazansa da bence Fenerbahçe ağır basıyor. Bu maç Fener için başlı başına bir final maçı olacak.Galatasaray'ı yenip, aradaki puan farkını üçe indirirse dört büyük takım içim lig yeniden başlayacak.

Malatyaspor fena bir takım değil.Bu yapısıyla ligde kalacak gibi görünüyor.Ancak benim tüm Anadolu takımları için canü gönülden dileğim; alt yapı, alt yapı, altyapı..Taşıma su ile büyük değirmenler dönmeyeceğine göre başa güreşmenin yolu alt yapıdan geçiyor.

Tıpkı 80'li, 90'lı yılların Trabzonspor'u gibi..

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..