Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

bir Rüya mı İstemiştiniz sayın Ölü Zenci?

bir Rüya mı İstemiştiniz sayın Ölü Zenci?
 

annesi sıkı hatunmuş ama babalar efti püften.


“Komplo teorisi yoktur, iktidar bir komplolar ağıdır mecburen” diye bi cümle kurmuşum eski tarihli bir yazımda. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=4099. Komplo teorilerine, sistemin kendi dinamikleriyle işlediğine inanan liberaller de, toplumsal iktidarın yapısı üzerinden aktörlerin tek başlarına etkisi olmadığını savunan neo-marksistler de karşı çıkarlar ve “komplo teorisi üreterek sistemin işleyişinin açıklanamayacağını ileri sürerler. Bir yönüyle doğrudur ki birkaç kişinin ortaya attığı bir fikirle, kapalı kapılar ardında sınırlı sayıda birkaç etkili ve yetkilinin planlarıyla yürümez sistem.

Toplumsal iktidarın oluşturduğu sistem bir komplolar ağıdır. Bu ağda belli oranda güç elde eden her birey, yazılı kuralları yazısız kurallar –komplolar- üzerinden yeniden üretir. İşte komplo ağı diye adlandırdığım şey budur. İktidar mücadelesinde gücün sürekli elde tutulması için örgütsel yapı içinde sürekli komplolar üretilir ve bu sürecin sonunda sistemin kendisi bir komplo olup onu ele geçirenin de karşısına çıkar.

Ben de işte böyle bi rüya gördüm geçen gece. Rüyalar genelde karmakarışık olur bilirsiniz. Ama anlatmaya çalışayım. Bir an için Barack Hüseyin Obama’nın bu ağın içinde planlanmış bir yerde durduğunu, ya da “tüm dünya için seçilmiş bir lider” sunumunun arka planı olduğunu varsayın.

Kenyalı – Barack Hussein Obama- isimli bir baba ile Kansaslı Ann Dunham adlı Amerikalı bir annenin çocuğu olarak Hawaide doğmuş. Gerçekten de ilginç bir bileşik, ilginç bir yer. Babası ve annesi boşandıktan sonra babası daha önce de ekonomist olarak görevli olduğu Kenya Maliye Bakanlığı’ndaki işine geri dönmüş.

Annesi bu sefer de Endonezyalı bir Müslüman olan Lolo Soetoro isimli biriyle evlenmiş ve ondan da Maya Soetoro isimli bir kız kardeşi doğmuş. Maya Soetoro, Obama’nın seçim kampanyasında Asyalı-amerikalıları ve tabii kadınları doğrudan hedefleyen videolarda abisinin nasıl herkesi koruyan, kadın, erkek, yaşlı, genç herkesi anlamaya çalışan biri olduğunu anlatıyor. (Youtube’dan bulup izleyebilirsiniz)

Fakat ilginçtir Obama’nın Kenyadaki –gerçek zenci- erkek kardeşlerinden hiç birisi bu tanıtım videolarında yoklar, onlar nedense buhar olup uçmuş gibiler.

Obama ilk olarak Katolik okulunda başlıyor fakat daha sonra Amerikaya anneanne ve dedesinin yanına gönderiliyor ve şu an hepimize sunulan öz geçmiş hikayesi oradan itibaren Harward’daki öğrencilerin çıkardığı Hukuk Dergisine başkan seçilmesi, ardından avukatlık firmasında çalışması, politikaya atılması vs vs.

Bu rüya benim gibi hayal kurmayı ve uykuyu seven birinin bilinçaltında neler olabileceğini gösterir? Bi psikolog olarak rüyamı analiz edeyim;

Obama’nın annesinin ya da babasının ABD devletinin gizli servisi için çalışıyor olabileceklerini, annesinin böyle bir çocuk yetiştirme gibi bir görevi olduğunu, babasına bu iş için koruma ve para verildiğini, Obama’nın gelecekteki devlet planlaması ve kontrolü altında “İlk siyahımsı Başkan” olmak üzere yetiştirildiğini ve hazırlandığını. Bunun gibi hayaller işte.

Ben Abd’nin gizli servisi, “Merkezi Zeka Ajansı” CIA olsaydım, tıpkı bizde bir zamanlar çok güzel söylendiği gibi “bu ülkeye zenci bir başkan gelecekse onu da biz getiririz” diye düşünür ve 50-100 yıllık planlar yapar ve bunun için çeşitli yerlerde devlet için çalışan görevlilere çeşitli çocuklar ürettirir, onların sivil hayatta sosyal ortamlarda ön planlara çıkmasını destekler, herkesin “ aa evet, onu üniversiteden hatırlıyorum da, Obama harika biriydi” diyebileceği şekilde yetiştirir, öz geçmişini gözkamaştırıcı biçimde süsleyecek anekdotlarla,- Kenyada çuval taşırken- fotoğraflarını çektirir ve ihtiyacım olduğunda da başkanlığa aday gösterirdim.

Yok eğer kazanamazsa mutlaka B planlarım C planlarım ve hatta Z planlarım da olurdu.

Bundan istersem Obama'nın veya dünyanın haberi olabilirdi, ya da hiç haberi bile olmazdı.

“I HAVE A DREAM” mi buyurmuştunuz, Sayın ölü Martin Luther King, bir rüya mı istemiştiniz? Buyrun size ve bu rüyayı görenlere gerçeküstü bir rüya hazırlandı. (imza Cia., tabi imza kesinlikle sahtedir)

Ama bu da sonuçta benim rüyam (I HAD A DREAM yani), ben ne bir “Merkezi Zeka Ajansı”yım ne de bir devlet ağı. Ben kendi çapında uçmayı seven bi hayalciyim sonuçta.

.

23 nisan 2011 tarihli ek: meğer Obama'nın annesi herkese "benim oğlum büyüyünce amerikanın ilk siyahı başkanı olacak diyomuş".. bana da malum olmuş heralde. ama planlar ne kadar gerçek gibi ve "tesadüf" gibi görünürse o kadar sahte oluyor ya ondan bence. haber için tık:

http://yenisafak.com.tr/Aktuel/?t=23.04.2011&i=315308

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..