Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Bir şeyi bilmek o şeyi yapmayı bilmek değil, o şeyin yapılması gerektiğini bilmektir

Bir şeyi bilmek o şeyi yapmayı bilmek değil, o şeyin yapılması gerektiğini bilmektir
 

Asıl bilgi budur; kalanı işçilik… Biz hep ustalığımızla övünüyoruz ama örneğin yaptığımız bir şeyi acaba yapmamız gerekiyor mu diye sorgulamıyoruz; yap oğlum yap kızım…

Milyonlar çalışıyor; onların yaptığı işlere kim karar veriyor? Belki boşuna… Belki öyle değil de şöyle olacaktı… Belki şimdi değil sonra… Şu kadar değil bu kadar…

İşlerin yapılışını kontrol ediyoruz da plan ve projelerin gerekliliği nanay! Hâşâ Allah mı bu tasarımcılar ya! Her yaptıklarını kabul ediyoruz. Siz çöplükte hiç buruşturulup atılmış bir plan gördünüz mü?

Neden böyle? Çünkü yapılan planlar patronun kafasındaki planlara uygun… Gerisi önemli değil!

Ben 60 yaşındayım… Ve siz de görüyorsunuz yazılarımı… Öyleyken hayatımda hiçbir önerimi kimseye kabul ettiremedim. Çünkü neden, ben doğruyu söylüyorum; işlerine gelmiyor. Bunlar korkmasalar hâşâ Allah’a bile inanmazlar!

Gariban işçiyle memurla uğraşıyorlar… Gel bakalım hele sen, nasıl bir plan yaptın; nasıl bir düzen kurdun! İşin yapılması sorun değil ben onu Cemşit’in sümüklüsüne de yaptırırım; öncelikle bu iş yapılmalı mı? Böyle mi yapılmalı? Miktar/zaman ayarlamaları tam olarak yapılmış mı? Riskleri ne? Başkalarına ya da çevreye zarar veriyor mu? Zorluk derecesi ne?

Yaz, ver; uygulansın… Hele dur bakalım ne yaptın? Projeleri proje yetkilileri görüyormuş; biz de göreceğiz arkadaş!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..