Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '07

 
Kategori
Uzay
 

Bir yumurtanın içindeyiz, farkında mısınız?

Bir yumurtanın içindeyiz, farkında mısınız?
 

Hiç bir gezegenin bir canlı gibi gelişim süreçleri olduğunu doğum-gelişme ve ölüm süreçlerine mahkum olduklarını düşündünüz mü? Hadi o halde bir beyin fırtınası ile gezegenimizde aslında ne oldu ve daha neler olacağı ile ilgili biraz fikir yürütelim;

Dünya, güneşten kopmuş diğer parçalarla birlikte hareket yaptıkça soğuma sürecine giriyor, yapısındaki herşey kimyasal ve fiziksel değişim süreci gösteriyor ve henüz dış yüzeyi üzerinde koruyucu kalkanı yani atmosferi olmadığından yüzeyine sürekli göktaşları düşüyor ve bu süreçte ne oluyor biliyor musunuz? Bir döllenme süreci yaşanıyor evet evet yanlış duymadınız Dünyanın bütün kimyası ile hazır yüzey ortamı göktaşları tarafından getirilen kimyasal ve biyolojik unsurlarla bir nevi dölleniyor.

Sonra, ne mi oluyor? Bir yumurta oluşum süreci başlıyor. Tıpkı bir yumurtanın yüzeyini kaplayan koruyucu kalkan gibi atmosfer kalkanı oluşuyor ve yumurtanın yüzeyini tehlikelerden korumaya başlıyor. Pekiyi de her yumurtanın içinden bir canlı çıkmaz mı? Evet işte Dünya dediğimiz atmosferiyle bir mavi yumurtayı andıran bu ortamdan dışarı çıkacak olan biz, yani insanlarız.

Süreç öyle gösteriyor ki insanlar ya bu yumurtanın dışına çıkıp bir yaşam ortamı bulacaklar veya işe yaramaz hale gelecek bir yumurta posasının içinde daha kötü zamanlar yaşayacaklar, sanki yumurtanın kuluçka dönemi bitmeye yaklaşıyor gibi siz ne dersiniz?

Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..