Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bırakalım bu işleri

Bırakalım bu işleri
 

Resim : http://www.tatilfirsatlari.net


Hayatımız nekadar değerli. İş mi yoksa biz mi?

Hayatın monotonluğundan sıyrılıp kendinizi vurun dağlara, taşlara ve doğaya.

İş, güç, çoluk, çocuk, okul derken kendimizden geçtik yahu. Unuttuk bize ne kadar lazımdır sağlık, sıhhat, enerji. Yoğunlukta koşuşturup dururken yakınlarımızı, ailemizi unuymayalım unutulmuşlukların içinde. Tabii kimimiz bunları yapmaya durumu müsait olmayabilir ama ailemize de vermemiz gereken önemi de görmezden gelip ver sırtını yatağa yat aşşağıya yapmak olmaz arkadaşım.

Hayatmıza ve sevdiklerimize önem verelim kiyağtıklarımız önemli olsun...

Mesela haftasonu bir kaçamak yapabilirsiniz. Uzak değil Anadolu yakasında ta dibimizde mis gibi doğasıyla Polonezköy var. Temiz, mis, cennetten bir paça gibi bekler bizi orada.

Doğayla başbaşa, şehrin gürültüsünden uzak bir pazar sabahı... Keyifli bir kahvaltı... Doğada bir yürüyüş... Yemyeşil kırlar... Yanıbaşınızda şirin mi şirin bir köy... Haftasonu kaçamakları için iyi bir alternatif: Polonezköy. Anadolu yakasında Beykoz sırtlarındaki bu şirin yer, bir Polonyalı köyü. 1800'lerin ortalarında Abdülmecit'in izniyle köye yerleşen göçmenlerin torunları hala burada yaşıyor. 60'ı safkan 500 Polonyalı'nın yaşadığı bu yeşil cennet, tertemiz havası, doğal güzellikleriyle şehrin gürültüsünden kaçan İstanbullular için doğanın huzurlu kollarına bir "kaçamak" niteliği taşıyor.

Polonezköy resmi kaynaklarda köy diye geçmesine rağmen çağdaş bir yerleşim mekanı. Türkiye'de pansiyonculuğun ilk yapıldığı yerlerden biri olarak biliniyor. Köy içinde kurulan tesislerin mimari yapısı, hizmet kalitesi çağdaş bir tad bırakırken köyün doğal yapısını da korunmayı başarmış. Bahçe içindeki lokantaları, çevreyle ve geleneksel mimariyle uyumlu yapılmış küçük ama hotel kalitesinde pansiyonları, birçok aktiviteyi birarada gerçekleştirebileceğiniz konforlu tesisleriyle haftasonlarınızda eğlence ve dinlenceyi birarada yaşayabilirsiniz.

Baharla birlikte canlanan Polonezköy, bol oksijenli geziler, keyifli yürüyüşler için ideal. Özel koşu ve bisiklet parkurlarına sahip Polonezköy, paintball, binicilik, golf, tenis gibi sporları da yapmak için de çok uygun. Piknik alanlarında ailenizle bir haftasonu keyfini yaşarken yemyeşil doğanın içinde huzurlu bir haftasonu geçirebilir, yoğun bir haftayı enerji depolamış ve dinlenmiş bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Benden söylemesi. Gidin görün ve hayatın tadını geç olmadan çıkarın.

En kısa zamanda Polonezköy'ün tarihini de anlatacağım sizere. Gerçi siz gugılda bulursunuz ama olsun :)))

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..