Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
Mizah
 

Biraz da gülelim

Biraz da gülelim
 

görsel netten alıntı


Seçimler dolayısı ile kavgalardan, yaralamadan, hakaretlerden bıktık usandık. Halkın sinirleri fena halde bozuldu. Gerek görsel medyadan gerekse yazılı basından hep aynı şeyleri izlemek ve okumak canımızdan usandırdı. İstedim ki: Şu sıkıntılı günlerde, aşağıdaki fıkraları okuyarak biraz gülümseyelim ve rahatlayalım. Umarım sizleri gülümsetebilirim. Yaşamınızdan gülücükler eksik olmasın.
 
NAHİDE ÇELEBİ
 
11 Eylül'den önce, Amerikalı bir bayan gazeteci,
 
Kadınlarla erkeklerin toplumdaki yeri hakkında bir yazı dizisi Hazırlamak üzere Afganistan'a gitmiş. Gözlemleri sırasında ilk dikkatini çeken, Kadınların kocalarının 5 adım gerisinden yürüdükleriymiş. Amerika’nın bu ülkeye de demokrasi getirmesinden sonra, aynı gazeteci tekrar bir yazı dizisi için Afganistan’a gittiğinde: Bu sefer bir de bakmış kadınlar önden gidiyor, kocaları ise 5 adım arkalarından geliyor. Gazeteci bu işe çok şaşırmış, hemen bir kadına  yaklaşıp sormuş: "Bu gördüğüm inanılmaz bir gelişme. Peki, ama bu değişikliğin sebebi nedir?" Afgan kadın cevap vermiş:  "Mayınlar..."
 
Adamın biri Pejo marka bir minibüs alır ve sefere çıkar. Minibüs tıklım, tıklım dolu. Kasabanın yolunu tutar. Minibüs ittikçe hızlanır. Yolculardan biri:“ Kaptan yavaş, bir yere çarpacağız .” Şoför: “Sen Pejo'yu biliyon mu? “ yolcu: "hayır" der. Şoför: “O zaman sus”. Der ve devam eder. Minibüs hızlanmaya devam eder, bir yolcu daha seslenir: “Oğlum ben hastayım biraz yavaş” Şoför yine sorar: “-Sen Pejo'yu biliyon mu amca? Ne bilsin, "hayır" der."O zaman sus" der şoför. Bu kez bir kadın seslenir: “Hamileyim lütfen biraz yavaş, çocuğumu düşüreceğim. Şoför yine sorar: “Sen Pejo’yu biliyon mu?” Kadın "yok" der, Şoför yine aynı cevabı verir. Arkadan kızgın bir ses tonuyla bir genç seslenir: “-Yavaş git kardeşim öldürcen bizi” Şoför yine sorar: “Sen Pejo'yu biliyon mu?” Genç: “-Biliyorum lan ne olacak?  Şoför: ”O zaman çabuk söyle bunun freni nerde?” 
 
1 - Temel ve Kraliçe Elizabeth
 
Temel İstanbul a gelmiş, yürüyormuş. Bu arada 5 dakikada bir top atışları duyulmaktaymış. Merak edip sormuş. "Hemşerim bu top atışları neyin nesi?" diye.
 
Kraliçe Elizabeth in gelmesi sebebiyle top atisi yapıldığı anlatılmış.
 
Aradan yârim saat geçmiş ve top atışları halen sürmekteymiş. Temel yine sormuş bir başkasına "Bu top atışları neden?" diye. Ayni cevabi alınca
 
Söylenmiş: "Ulan, yarım saattir bir kariyi vuramadılar, be!"
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..