Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Birisi bağımsız yargı mı dedi?

Birisi bağımsız yargı mı dedi?
 

Bağımsız Yargı mı ?


Şöyle bir göz gezdiriyoruz milletvekilliğine talip olanlara. Savıcılar istifa ediyor ve Siyasi bir partiden milletvekili adayı oluyor. Sonra da çıkıp bağımsız bir yargı sisteminden söz ediyoruz. 

Savcılık döneminde yaptığı icraatlara bakıyoruz, şuan adaylığını açıkladığı partinin tarafını tutmakla itham edilmiş ve dosyalarını bu yönde hazırlamış. 

Türkiye de siyasetin yön verdiği bir yargı sisteminin olmadığına beni kim inandırabilecek ? CHP, MHP, AKP veya farklı bir siyasi parti hiç önemi yok. Kendisi bağımsız yargıdan söz ederken, bir savcının istifa ederek kendi partisinden Milletvekili olmasını savunurken, nasıl çıkıpta görev yaptığı dönemde bu savcılar tarafsız dosyalar hazırladı diyebilecek. 

Hadi Savcı sadece dosya hazırlıyor. Peki bu davaları hukuk kuralları çerçevesinde incelediğine inanmamız gereken Hakimler? Onlar ne olacak? Nasıl diyecek ben şu kararımı verirken siyasi görüşümün etkisi altında kalmadım. 

Siyasetten kastımız manipulasyonsa, ülkemizde gerçekten bunu çok iyi bir şekilde başarıyorlar. Millet " Adalet ve hizmet" bekliyor. Şuan da da Türkiye siyasetinde bunu başarabilecek kapasitede bir şahsiyet malesef mevcut değil. 

Hiçbir sıfatı olmadan, sadece Atatürk e benzediği için Milletvekili olabileceğini düşünen insanlar var bu ülkede. Bizim beyinlerinin içinde ATATÜRK olan insanlara ihtiyacımız varken, düştüğümüz durum içler acısı. 

Saygıyla kalın. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..