Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Birkaç bilmece

Birkaç bilmece
 

Yılın bu son gününde blogumda değişik bir şeyler yazmak istediğim için başladığım birçok yazıyı yarıda bıraktım. Sonra aklıma şöyle bir şey geldi: Bu yazımı okuyanlar bu gece az yada çok gruplar halinde eğlenecekler ise onlara yardımcı olacak birkaç bilmece yazayım dedim. Bakalım yanıtlarını bulabilecek misiniz?

Soru 1. Bir suçludan cezasını vermek için 3 odadan birisini seçmesi istenmektedir. Birincisinde kızgın alevler, ikincisinde silahları dolu olan kiralık katiller ve üçüncüsünde 3 yıldır aç olan aslanlar vardır. Hangi oda daha güvenlidir?

Soru 2. Bir sihirbaz suyun altında nefesini 6 dakika tutabilmektedir. Bir çocuk gelip 10 dakika tutabileceğini söyler ve yapar. Nasıl?

Soru 3. 2 sürahi suyunuz var. Bir kovanın içine bu sürahilerdeki suyu ve birazda musluktan su ekledikten sonra tekrar her sürahiye kendisine ait suyu nasıl geri aktarabilirsiniz?

Soru 4. Aldığınızda siyah, kullandığınızda kırmızı ve çöpe atarken gri olan nedir?

Soru 5. Bir yarışa katıldınız ve 2.’yi geçtiniz. Kaçıncı oldunuz?

Soru 6. Yine bir yarıştasınız ve sonuncuyu geçtiniz. Kaçıncı oldunuz?

Soru 7. Meltem’in babasının 5 kızı varmış: 1. Nalan, 2. Neslihan, 3. Nagehan, 4. Nergis ise sizce 5. kızın adı nedir?

Bu soruların yanıtlarını yorum olarak(kendi kendime yorum yazacağım) bir hafta sonra görebilirsiniz. ama sizlerin yanıtlarınıda bekliyorum.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..