Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Biyologların ızdırabı

Biyologların ızdırabı
 

Biyologların Kamburu Büyüyor


"Çok ilginçtir, herkes iş ararken devlet işi olsun diye çeşitli torpiller bulmaya çalışır, işe alınmıyoruz diye şikayet eder. Sonunda işe başlayınca bu kere devleti şikayet etmeye başlar.

İşte bunlara bir örnek. Ancak bu örnek hakikaten binlerce biyoloğun mağdur olduğu bir konu. Devlet hak yemeyen, herkese eşit davranan, eşit işe eşit ücret ve haklar veren bir işveren olarak bilindiği halde, devletin de haksızlık yaptığı bu örnekle gün gibi ortada.

Okurum 16 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Tarım Bakanlığı’na biyolog olarak geçmiş. Teknik Hizmetler sınıfında bir arada çalışan aynı işi yapan bir biyologlar ile ziraat teknikerleri ile su ürünleri fakültesi mezunu, ziraat mühendisi, jeolog ve diğer mühendisler aynı sınıfta olmalarına karşın, aldıkları tazminatların gösterge puanları farklı olduğu için, 400 YTL daha az ücret alırlar.

Bu durum, aynı odada oturan, aynı işi yapan ve hepsi de fakülte mezunu olan memurlar arasında farklılık, ve haksızlık yaratıyor. Tarım Bakanlığı şikayetler karşısında, “Ha bu sefer ha yarın gidereceğiz” dediği halde mesele çözümsüz kalıyor ve haksızlık sürüyor.

Fakir fukaraya el atan, himaye altına alan hükümet oturup bir de bu ülkenin memur ve emeklilerinin sorunları ile ilgilense çok iyi olacak fakat onlar “Bak haa seni sürerim” mi diyor bilmiyorum ama bu mağduriyetin giderilmesinin gerekli olduğunu biliyorum."

Bu yazı 29.01.2008 tarihli Akşam Gazetesinde, Mustafa Dolu'nun köşesinde yazıldı.

İşim gereği, biyolog olan mesai arkadaşlarım var. Kurumda azınlıktalar. Bu nedenle olsa gerek seslerini yüksek olarak duyamıyoruz.

Yazıda geçen mağduriyet ne yazık ki doğru.

Hükümetlerin bugüne kadar ortak propogandası olan "Eşit işe eşit ücret" propoganda özelliğini hala koruyor.

Bakanlıkların söz verdiği düzenlemelerin kısa zamanda hayata geçmesi dileği ile...

Saygılar...

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=106777, 10, 171

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..