Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Biz değerliyiz..!

Gençlik yaşamın içinde bir süreç değildir, zihnin bir durumudur. İnsanlar sadece fikirlerini terkederek ve gençlik bilinçlerini kaybederek yaşlanırlar. Seneler cildi kırıştırır, ancak hevesten vazgeçmek ruhun kırışmasına neden olur. Şüpheleriniz, korkularınız ve umutsuzluklarınız kadar yaşlısınızdır. Genç kalmanın yolu inancınızı, kişsel güveninizi ve umudunuzu genç tutmaktır.. L.F.PHELAN

Siz, kendi ruh ve beden sağlığınız için ne yapıyorsunuz? Kendiniz için yeterince kaliteli zaman ayırabiliyor musunuz?

Gün içerisinde, kendimize ayırdığımız otuz dakikalık bir zaman dilimi bile, ruh ve beden sağlığımız için büyük bir yatırımdır.Kendimize ayırdığımız zaman içerisinde, egzersiz yapabiliriz, hava şartları uygunsa doğa sporları (yürüyüş, koşu, bisiklete binmek, yüzmek, v.b.) yapabiliriz. Ruhumuzu dinlendirecek tarzda müzik dinleyip, kişisel gelişim kitapları okuyabiliriz. Gece yatağımıza girmeden, yarım saat önce ılık bir duş alıp, çevremizdekilerden kısa bir süre kopup, hiçbir şekilde iletişime girmeden, kendi iç dünyamızla başbaşa kalabiliriz.

Bu yukarıda bahsettiğim kişisel rahatlama alternatifleri, ruhumuzu ve bedenimizi yenileyip, yeniden yapılandırabilmemiz için uygun yol göstericilerdir.Hepimizin sadece tek bir hayatı var.Ve ne kadar süreceğini öncesinden tahmin edebilmemiz mümkün değil. Umarsızca geçirdiğimiz bir dakikayı bile, başa sarıp yeniden değerlendirebilme gibi bir şansımız yok.

Kendinize zaman ayırmak, kişisel sorumluluklarınızı bir kenara atarak çevrenize karşı bencilce bir tutum içerisinde girdiğiniz anlamına gelmez. Kendi içsel gelişiminizi zenginleştirmek ve beden sağlığınızı korumak adına, toplum içerisinde sizi daha fazla doyuma ulaşmış, çelişkilerinden arınmış, huzurlu ve sevgi dolu bireyler haline getirir.

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..