Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Deneme
 

Biz demek zor mu?

Biz demek zor mu?
 

Allah bir yastıkta kocatsın. Bu mutluluk dileği ile başlayan evlilikler ne yazık'ki zaman, zaman acı veren, mutsuzluk dolu sahnelerle son buluyor. Sevgi ile birleşen eller ayrılıyor. Evli çift iki yabancı gibi mahkeme kapısında bir celsede birbirine sırtını dönüveriyor.

Nedenlere gelince, ilk imdada yetişen açıklama ''şiddetli geçimsizlik'' ancak biraz şiddetli geçimsizliği deştikmi, karşımıza geçim sıkıntısı, eğitimsizlik, aile çevresinin baskısı, yaş farkı ve cinsel uyumsuzluğa kadar bir sürü sebep çıkıyor. Ayrı kişilik yapısında olan gelenek, eğitim ve sosyal çevrede yetişmiş kişilerde uyumun hemen olmayacağı doğal. Geleneksel aile düzeni olan''ataerkil''düzende kadının koşullanmış olup erkeğin mutlak hakim olduğunu kabullenmiş oluyor. Erkek alışılagelmiş rolünün dışına çıkmak istemediği zaman, huzursuzluğun çıkması doğal.

Huzursuzluk karşılıklı çözüm bulunmazsa devam ediyor. Sonuçta şiddetli geçimsizlik eşlerin beraberliğini tehdit ediyor. Bu durumda eşlerin biraz kendilerini dinlemesi, kendiyle başbaşa kalması gerekiyor. Ancak gençler ailelerinin etkisinden kendilerini kurtaramıyorlar.

Erkeğin ailesi ''erkek tarafı'' olmanın kendilerine bazı hakların olduğunu varsayarak, yeni aileye müdahale ediyor. Kız tarafıda kızlarını ezdirmemek için aileyi etkilemeye çalışıyor. Senelerce birlikte yaşadığı ailesinin etkisinden kendisini kurtaramıyan eşler özgüvenlerini bulamıyorlar.

Kadınında erkeğinde artık BEN demekten vaz geçip BİZ demeyi öğrenmesi gerekiyor.

Sağlık ve huzurla kalın.

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..