Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Bizans'ı nasıl bitirdik ya da bitirdik mi?

Bizans'ı nasıl bitirdik ya da bitirdik mi?
 

Bizans üzerine çok kitap yazıldı. Ama bu kitap 4 büyük Bizans tarihçisinden birine ait!


İstanbul ile ilgili, FETİH dönemini anlatan bir BELGEYİ inceliyorum. Dehşet verici gerçekleri 550 yıl sonra gün yüzüne çıkarıyor...  Yunanca aslı ile birlikte hazırlanmış kitap adı: "İstanbul'un Fethi'nin Bizanslı Son Tanığı Yorgios Sfrancis'in Anıları - Chronicon Minus", Kitabevi, 2009

Mesela; Fatih'in İstanbul'a girdiği sırada Bizans'ın 200 askerinin olduğunu yazıyor!  Bu durumda koca 'fetih' efsanesi, "orantısız güç" yada "Bizans zaten gözden çıkarılmıştı" yorumları ile karşı karşıya kalır...

Fetih'in kaçıncı yılında olduğumuzu sorgulayan bazı yazarlar "İslami" olmayan tarih sistemimize göre hesaplanan yıl dönümü (559) için hatalı diyor.  Doğrusu 576 imiş... Evet doğrusu 576 ama Kutlu Doğum Haftasını İslami bir tarih sistemine göre değil de Hz. İsa'nın Hıristiyanlık sistemine uygun tarih sistemine göre, 'HER YIL'  kutlayanlar için de aynı "uyarıyı" yapmanız gerekmez miydi.

("Ama orada durum farklı! 23 Nisan ile uğraşmak için bu gerekliydi" demeyin YEMEZLER!)

Tarikat gazetecisinden bozma tarikat tarihçileri; Cumhuriyet dönemini lekelemeye çalışacaklarına Fatih'in "fetih" efsanesini emizlemeye çalışsa çok daha İYİ bir iş yaparlar!

Fetih yıl dönümü; ister 559ncu olsun, ister 576ıcı olsun bizansı bitirdik! Ama şu gerçek ki: Bizans Entrikaları aynı hızı ile devam ediyor!

   Murat SEVGİ
   http://twitter.com/muratsevgi

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..