Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '11

 
Kategori
Deneme
 

Bize bir Deli lazım!

Bize bir Deli lazım!
 

İLHAM KAYNAĞIM


Hepimiz çok akıllıyız. Hepimiz akıl konusunda birbirimize caka satıyoruz, fiyaka basıyoruz. Hepimiz kendi aklımızın beğenmişliği kibrinden, birbirimizin aklına burun kıvırıyoruz.

Akıl konusunda kendi aklımız üstünde bir şeyin var olabileceği fikrine dahi tahammül edemiyoruz. Kendi aklımızın en iyi akıl olduğu saplantısı içinde, başkalarını sapla samanı bir birine karıştırtmakla suçluyoruz.

Akılımızla birbirimize karşı akla, hayale gelmedik akıl oyunları oynuyoruz. Aklımızla birbirimizi al aşağı etmek için akla karayı seçiyoruz.

Sorunlar konusunda; ağlıyoruz, sızlıyoruz, zayıflaşiyoruz ama akıl alma konusuna gelince; ‘’benim aklım bana yeter diyoruz‘’ Hepimiz aklımızın bize oynadığı oyunların oyuncağı olmuşuz ama oyuncakları da kimseye kaptırmak istemiyoruz. Aklımızın gel gitleri ile geçmişi ve geleceği bir birine karıştırıp körlermişiz lakin geleceği görme konusunda üstümüze açık göz kimseyi tanımıyoruz. Aklımızla herkesten daha ilerdeyiz ama iş çalismaya, üretmeye, yaratmaya, elini taşin altına koymaya geldi mi en geride durmaktan asla geride durmuyoruz.

Hepimiz en pahalısından birbirimize akıl satıyoruz ama akıl almaya gelince en ucuzuna kaçıyoruz. Hepimiz aklımızı birbirimize mızrak gibi dikmişiz lakin başimıza akıl dışı bir olay geldi mi hemen mum gibi eriyoruz. Aklımızla dinimiz, ırkımız, mezhebimizin en iyisi olduğu konusunda övünüyoruz amam menfaat söz konusu olunca birbirimiz mahf etmek konusunda muhafız gibi bekliyoruz. Aklımızla herkesi kendimizden küçük görüyoruz ama bir türlü o büyüklüğümüzü küçük gördüklerimizle ölçmekten kurtulamıyoruz.

Aklımız kendi yolumuzdan başka doğru yol olmadığını söylüyor ama bu doğru yolda (!) karşimıza yanlış yol çikinca da çok şaşirıyoruz. Aklımız diyor ki ben doğruyum herkes yanlış lakin bu akılla (!) yalnız kalınca da çok içerleniyoruz. Her şeyden, herkesten, hayattan, koşullardan şikayet eden aklımız kendinden çok memnundur. Peki kendinden çok memnun olan aklımız neden her şeyden muzdariptir işte bu aklın garip durumudur. Bu gün ülke olarak karşi karşiya bulunduğumuz garabetin sebebi de aklımızın bu garip durumudur.

Yok yok! bu kadar akıl, bizi akıllı deli yapmış bize GERÇEK BİR DELİ LAZIM!

 

 

NOT: A. ALTAN dostumuzun ‘’bize bir deli lazım’’ isimli makalesinden esinlenerek yazılmıştır ilham kaynağıma buradan sevgilerimi iletiyorum  (m.ali şirin tarih öğrt)

 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..