Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bize empoze edilen Kürt sorunu!

Bize empoze edilen Kürt sorunu!
 

Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan bir diğer olan “Kürt sorunu” diye yapay bir sorun ortaya attılar. Bu sorun gerçekten var mı? Yoksa sadece bazı ülkeler tarafından ülkenin birliğini, huzurunu bozmak için yapılan bir oyun mu? Bu yazımda ülkemizin açılım adı altında yapılan ne olduğunu net bir şekilde asla öğrenemediğimiz. Sözde sorun ile ilgili bir yasanın bile çıkarıldığı siyasi yönden de Kürt sorunu diye kafamıza kakılan sorunun olmadığını bu yazımda anlatmaya çalışacağım.

Basında çıkan ve bazı aydın adı altında yazan yazarlar resmen birilerin satın aldığı bitmeyen bir kalem olmuş. Bu ister iktidar tarafından olsun ister muhalefet tarafından olsun. Türkiye kirli karşılaşmaların olduğu bir meydan değil! Bu bahsettiğim yazarlar yada yazar olduğunu sananlar Kürt Sorunu üzerine yazıyorlar. Çeşitli düşünceler ortaya atıyorlar. Ortaya attıkları düşünceler ise olayın vahametini arttırıyor. Çözüme yönelik değil ayrılma hevesli bu yazarlar, “ayrılıkçı Türkler” diyebilecek kadar ileriye gidebiliyorlar. Ortada nasıl bir sorun var. Çözmek için sorunun ne olduğunu bilmek lazım. Adım gibi eminim ki kimsenin Kürtler ile bir sorunu yok. Tabi bize empoze edilmek istenen bu yapay ve provakatif düşüncelerden etkilenmeyen insanlarımız için söylüyorum. Bu konuda toplum olarak şoven olmayı da seviyoruz. Benim partim senin partin diye bu ayrımlar çok kötü, artık önümüzü göremeyen bir ülke olduk…

*****

Kürtler ne istiyor

Öncelikle Kürtler ne istiyor diye bir başlık attığım için gerçekten üzülüyorum. Bu ayrımı ben yapmak istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür. Etnik kimliğe takılıp kalmak sadece ülkemize zarar verir. Ben hiçbir Kürt vatandaşımızın ayrıcalık yada bir açılım istediğini duymadım. Sadece doğuda ve güney doğuda yaşayan çoğunluğun kürt vatandaşlarımızın oluşturduğu bölge halkının coğrafyadaki terör olaylarının azalmasını ve her ilimizde olduğu gibi işsizlik sorununa çözüm bulunmasını istediğini biliyorum. Olmayan bir sorunu yaratıp buna açılım yapanlar ülke için yazarların dahi kendi içinde bölünmesi sağlayan Amerika kaynaklı bu olayları destekleyen çevreler vatan hainidir. Sosyal sorunları düzeltme eğilimi gidileceğini böyle suni bir takım olayları resmen bilinçli olarak dayatıyorlar…

*****

Terör sorunu yok mu?

Terör sorunu var. Ülkemizde maalesef 30 yıldan beri terör olayı ile baş edemiyor. Terör ile mücadelenin yolları vardır bunu herkes bilir. Ya da yaşayarak öğrenir. Geçen zaman içinde PKK ile ilgili gerekli tüm bilgilere sahip olduğumuz fakat bir türlü acizliğimizden dolayı bitiremediğiz yapılanmadır. Destekçisi olan ülkeler belli, en büyük destekçisi olan Amerika bizim en büyük müttefikimiz! Bunu insan nasıl sindirir? İğrenç bir durum ülkenin ve siyasilerin içinde bulunduğu bu durumu acınası bir durumdur. Bunları bildiğimiz halde bir sonuca varamıyorsak namlunun ucunu kendimize çevireceğiz ki daha iyi görelim. Terör açılım ile kanun değişikliği yasalar ile çözülecek bir sorun değildir. Dağa çıkan çıkmıştır. Örgüte katılanların eğitim seviyesi yada anlayışları bir hayvan kadar değildir. O insan dağa çıkıyorsa bu ülkenin acizliğidir. Niye bu insanlar dağa çıkıyor. İşsizlik, bilinçsizlik ve çaresiz olduğu çözümün sadece bu devlete karşı silahlı direniş olduğunu düşünen bizim vatandaşlarımız. Bunlara çözüm bulmak emin olun açılımdan daha çok etkili olacaktır.

*****

<ı>

<ı>Son söz; Kürt vatandaşlarımız bizden bir açılım beklemiyor. Sadece çoğunluğunun yaşadığı Doğu ve Güney doğu bölgesinde var olan terör olayların bitmesini istiyorlar. İktidarın yaptığı ise sadece bölgedeki sorunları büyütüp olmayan olayları kötü zihniyetli ülkelerin politikalarına zenim hazırlamak için yaptığı çalışmaları mecliste onaylamaktır.

<ı>

<ı>

<ı>“Hainleri dışarıda bulamıyorsan kendi içinde arayacaksın”

<ı>

<ı>

*****

<ı>

<ı>Konu ile ilgili bağlantılı yazılarım;

<ı>

<ı>1-Sorun yok açılımı var;<ı> http://blog.milliyet.com.tr/Sorun_yok_acilimi_var/Blog/?BlogNo=213635

<ı>

<ı>2- DTP ve dış bağlantıları; <ı>http://blog.milliyet.com.tr/DTP_ve_dis_baglantilar/Blog/?BlogNo=215245

<ı>

<ı>3-DTP ve anayasa boşlukları; http://blog.milliyet.com.tr/DTP_ve_Anayasa_bosluklari/Blog/?BlogNo=218781

<ı>

<ı>4- Türkiye ve Demokrasi anlayışı; http://blog.milliyet.com.tr/Turkiye_ve_Demokrasi_Anlayisi/Blog/?BlogNo=220337

<ı>

<ı>5-Yıllarca kandırıldık; http://blog.milliyet.com.tr/Yillarca_kandirildik/Blog/?BlogNo=216335

<ı>-<ı>

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

<ı>SAMET SERBEST

<ı>serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..