Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bize neler oluyor??

Bize neler oluyor??
 

Son günlerde ne yazık ki karşılaştığımız onlarca sorun yetmiyormuşçasına birde karşımıza sonu bitmek bilmeyen ve kelimenin tam anlamıyla insanlıktan çıkmış sapıkların yaptığı tecavüz ve tacizler çıkmaya başladı… Türkiyemiz ne halde lütfen sahip çıkalım..

Toplumumuzda bazı kesimlerde ne yazık ki inanılmayacak şekilde ortaya çıkan bu suçlar nasıl önlenecek? Her gün bir mahallede bir çocuğumuza bunların olması ve bu tür sapıkların sokaklarda cirit atmasına bir şekilde dur denilmesi gerekiyor. Türk milleti olarak yüzyıllardır medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da yaşıyoruz. Koskoca bir kültürün mirasçıları ve 3 büyük dinin kucaklaştığı toprakların sahipleriyiz ama son yıllarda bu topraklar ne yazık ki asıl görevi olan medeniyete ev sahipliği, maneviyat, dayanışma, modernleşme toplumlara örnek olma görevlerinden gitgide uzaklaşmaya başladı. Artan ekonomik sorunların halkın mutluluğunu kaçırdığı, terör olaylarının onlarca can alarak bir türlü önlemlerin alınamadığı, sürekli siyasi çalkantılar ile asıl yapılması gerekenlerin bir türlü yerine getirilemediği, adam kayırmaların, kendini düşünen siyaset zihniyetlerinin sardığı bir toplumda da doğal olarak sosyal ve psikolojik sorunların çıkmaya başlaması normaldir. Bu sorunların artarak büyümesi de ne yazık ki devlet mekanizmasında ki aksaklıkları yüz üstüne çıkarmaktadır. Yargının gücünü göstermesi ve yapılacak en ufak hareketi anında cezalandırmalıdır. Yanlış zamanda yanlış zeminlerde çıkarılan aflar içerden çıkanları topluma kazandırmayı hedeflese de bunların ıslah edileceği zengin bir ekonomimizin olmaması bu kişilerin tekrar dışarıdaki suçluların arasına dönmelerine yol açmıştır. İnternetinde yayılması kişileri ne yazık ki porno içerikli sitelere yöneltip ve toplumuzdaki içe dönük olan bazı güdüler yavaş yavaş dışarıya çıkma eğilimi göstermeye başladı. Sokakta gezen bayanlarımızın laflı tacizlere uğraması zamanla fiili hale dönüştü ve bunu ne yazık ki daha sonra kap kaç ve tecavüz gibi suçlar izledi. Devletin iyi eğitim veremediği arka mahallere gerekli özeni bir türlü gösteremediği sistemlerde, mahallelerde çetecilik, uyuşturucu ticareti, kadın pazarlama gibi yasal olmayan suçların türemesi de ne yazık ki kaçınılmaz oldu. Zaten rayından çıkmış olan bu kesim daha sonra uyuşturucu kullanımına da bağlı olarak birer suç makinesine dönüşerek toplumumuzu tehdit etmeye başladı.

Nüfus artışı önlenemeyen göçler dengesiz kalkınma kırsal kesimi büyük şehirlere çekmekte ve zaten büyük şehrin var olan sorununa sorun eklemektedir. Kişisel gelişimlerini tamamlayamayan insanların suç makinesi olmaları da büyük şehir ortamında pekte zor bir şey değildir. İşsizliğin artışı, devlet mekanizmasında ki aksaklıklar, siyasetin erozyona uğraması ve yeterli olmayan devlet ne yazık ki zamanla kendi insanını kendine düşman etmektedir. Devletin gücünü yeterli oranda gösterememesi argoda kullanılan “dayı”ları söz sahibi yaparak kişileri bu dayılar çevresinde toplamıştır. .Bu dayılar gerçektende bir çok kara lekeyi ortadan kaldırarak kişileri suça teşvik etmekte ve bu sayede kendileri de rant sağlamaktadırlar. Ne yazık ki toplumumuzda artarak çoğalan maganda kültürü de inanılmaz boyutlara ulaşarak böyle bir suç dünyasının yaratılmasına yol açtı. Tüm istatistikler suç oranlarında çok büyük bir artışı gösteriyor bir taraftan da siyasal dengesizlikler toplumu çalkalamaya devam ediyor.

Hedefini şaşırmış bir gençlik, yasa tanımayan çeteler, verilemeyen eğitim, siyasilerin dengesiz açıklamaları, yolsuzluklar, yerinde uygulanamayan kanunlar, ben yaparım bana bir şey olmaz, kimsin ulan sen? zihniyeti, zamanını boşa harcayan onlarca kesim, boş Tv programları, internetin bilinçsiz kullanımı, okumama, dünyaya ayak uyduramama, içi boş milliyetçilik, geçmişi özümseyememe, atalara bağlılık, din ile laikliği algılayamama, çekememezlik ve ayak kaydırma, kısa yoldan köşe dönme vole vurma tutkusu, görevi kötüye kullanma, kabiliyetsiz yönetim, korsan, dışa bağımlılık, göç,yanlış yatırım,hedeflemenin yanlış yapılması,vizyonsuzluk, varoşların şehrin içlerine kadar girmesi,yanlış kentleşme, alkol-seks-uyuşturucuya ilginin artması,verilemeyen eğitim, kontrolsüz nüfus artışı,terörün durdurulamaması,dış politikada yetersizlik, Atatürk ilkelerinin iyi özümsenememesi, cemaatçilik, ve ard arda sıralayabileceğim onlarca sorun hepsini alın 7o milyona bölün, eşittir sorunlarımız., Tüm bunlar toplumun içerisine sızarsa o toplumda çarpıklaşma olmamasının imkanı yoktur. Bize ne oluyor sorusunun belki de bir özeti budur… İşte bize ne olduğunun kısa bir özeti. Sanırım bize epey bir şey oluyor ama farkında değiliz.

Bu satırları yazmak bir Türk genci olarak beni çok üzdü, ama asla umudum kırılmadı ben her gün kendi kendime soruyorum bize ne oluyor diye? Artık bu soruyu sormasak ta şöyle bir silkinsek bir dirilsek, inanıyorum ki aramızdan nice cevherler çıkacak ve bu toplum üzerindeki tüm sıkıntıları atacak kısa zamanda tüm dünyaya örnek olacaktır. Ama lütfen inanalım ve unutmayalım muhtaç olduğumuz her şey bizim kanımızda var. Saygılarımla

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..