Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

12 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

BJK Tecrübe Kazandı, Maçı da Tecrübe...

BJK Tecrübe Kazandı, Maçı da Tecrübe...
 


Şampiyonlar Ligi' nde tur şansını son maça taşıyan ve gruptan çıkmaya çok yaklaşan Beşiktaş, Porto deplasmanında aldığı mağlubiyetle Avrupa defterini kapattı.

Siyah beyazlı ekibimiz Beşiktaş' ın ağlarında gördüğümüz bir gol var ki, inanılmaz acemice yenen bu ilk gol sonrası, ekibimiz iyice dağıldı!


Özellikle ilk yarının son dakikalarında ard arda gelen Porto ataklarından doğan net pozisyonlarda müthiş kurtarışlar yaparak kalesinde, tabiri caizse devleşen Rüştü Reçber, dakika 44' de bir anlık hatasına yenik düştü! Tecrübeli kalecimiz, hemen önündeki, rahatlıkla alabileceği pozisyondaki topu tutmak yerine, hakemliğe soyunup ofsayt değerlendirmesi yapınca, rakip futbolcu Lucho affetmedi ve topu filelerle buluşturdu.

Rüştü' nün yediği bu hatalı gol geçmişi hatırlattı ve bir Rüştü klasiği yorumlarına sebebiyet verdi... Zira Rüştü, sarı lacivert forma giydiği 1998- 99 sezonunda, İnönü Stadı' nda oynanmakta olan ve 2- 2 devam eden Beşiktaş- Fenerbahçe müsabakasının son saniyelerinde, yine böyle ofsayt gerekçesiyle durduğu pozisyonda Şifo Mehmet affetmemiş, golü yazmıştı. Rüştü aynı hatayla, Barcelona macerasında da bir gol yemişti.


Rüştü gibi bir tecrübe, artık bu kadar acemice gol yememeli diye düşünüyorum. Malum pozisyonda hakemlik yapacağına, topa bakıp kalecilik yapsa o gol olurmuydu? Ofsayt dedin durdun lakin değildi işte! Ali Tandoğan bozuyordu ofsaytı. Ali Tandoğan' ın iki golde de hatası vardı... Birinci golde ofsaytı bozan tek oyuncu olan Ali, ikinci golde de topu kafayla rakibin önüne indirerek gole sebebiyet verdi.

Şimdi lütfen fotoğrafa dikkatli bakınız... Sayın bakalım kaç oyuncu var...


Evet fotoğrafta 11 değil 10 oyuncu var. Zira genç oyuncu Serdar Özkan o karede yok!

Serdar Özkan sadece fotoğrafta değil, sahada da yoktu zaten! Beşiktaş' ın genç futbolcusu Serdar, Avrupa maçları için yetersiz olduğunu, Porto karşısında oynadığı futbolla bir kere daha gösterdi.

Tur kaybının haricinde Beşiktaş' ın bir de maddi kaybı var tabii... Porto maçına kadar Beşiktaş kasasına 6 milyon 600 bin euro girmişti... Eğer Porto maçını da kazansalar galibiyet için 600 bin euro ve gruptan çıktıkları için de 2 milyon 200 bin euro daha kazanacaklardı. Ayrıca, Avrupa' da yollarına devam edebilselerdi, tv ve havuz gelirleriyle birlikte kasaları daha da dolacaktı.

Siyah beyazlı ekibimizi desteklemek için Dragao Stadı' nda 500 civarında Türk taraftar bulunuyordu... Onlar Beşiktaş' ın Şampiyonlar Ligi' de tur atlaması yönünde bir sevinç yaşayamadılar ama son dakikaya kadar desteklemeye çalıştılar.

Evet, maçı da turu da tecrübe kazandı belki ama Beşiktaş' ta bu yolda pek çok tecrübe kazandı.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..